dinsdag 3 april 2012

De kop is eraf


Yes de Fastus drijft weer. Afgelopen zaterdag is onze boot en onderkomen voor drie maanden dit seizoen te water gelaten. De weersvoorspellingen waren niet al te best om het seizoen te starten maar dit viel uiteindelijk alles mee.
Wel goed koud maar gelukkig liet de zon zich ook zien. Een paar dikke truien, muts en handschoenen deden wonderen. We hebben de hoognodige zaken aan boord gebracht waarna we de boot naar Lelystad hebben gevaren.
Samen met de aquavit (Marjan en Nico) zijn we zaterdag al vroeg op weg gegaan. De brug bij Elburg draaide nog volgens winterrooster waardoor we er voor 12.30 uur door moesten om al een eindje op weg te zijn. Veel verder kwamen we niet omdat de volgende sluis en brug ook dicht gingen. In Elburg hebben we verder schoon schip gemaakt en genoten van de zon die er inmiddels was bij gekomen.
Zondags zijn we op ons gemak verder gegaan. De ochtend begon met lichte regen. Vanaf het Ketelmeer kwam de zon erbij. Pas op het IJsselmeer konden we zeilen. Met de muts flink over de oren getrokken was het toch een heel mooie tocht om mee te starten.
De Fastus ligt weer in de zomerligplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten