maandag 5 augustus 2013

De spinaker ervoor

 

Ook vandaag is geen wind voorspeld, we willen echter wel wat verder richting Nederland. Als Endy aanklopt om aan te geven dat zij vertrekken omdat er nu wind staat maken wij ook wat voortgang in ons ochtendritueel. Op de navtex wordt ook aangegeven dat er eind van de dag veel wind wordt verwacht en dan willen we liever in een haven liggen. Als we buiten de haven komen is het prima spinaker weer. Na een aantal weken in de zak gezeten te hebben komt deze er niet gelijk goed uit bij het hijsen maar al snel gaat het goed en schieten we lekker op.

We gaan in Blankenbergen bij de vrije zeezeilers liggen stuurboord uit en dan aan bakboord. John wil wederom graag naar het strand en nu willen we ook wel iets meer van Blankenberge zien dan aan het begin van onze vakantie. Een rondje gelopen daarna lekker aan het strand en genieten van een heerlijk italiaans ijsje.

Als we na het eten nog een rondje over de boulevard doen is er live muziek op de kade bij de andere haven. Onder het genot van een ijsje kijken we over zee en zien we boven zee wel erg dikke wolken hangen. Flitsen van onweer zien we ook in de verte. Uit de donkere wolken zien we in de verte ook wind en heeel veel regen naar beneden komen. We besluiten om rap terug naar de boot te lopen. Net op tijd voor de regen met bakken uit de hemel komt zijn we binnen en hebben het luik snel dicht gedaan. Als het iets droger is sluiten we dag af met een borreltje bij de buren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten