zondag 19 maart 2017

Voorbereidingen voor vertrek naar de zon

Zoals de meesten van jullie al hebben vernomen vertrekken wij met onze zeilboot FastUs in juni voor 14 maanden naar de zon. John droomt van rondje Atlantic via de Canarische eilanden, het Caribisch gebied en dan via de Bahama’s, Pig Beach, terug via de Azoren naar Europa. Onze eerste doel is te komen tot aan de Canarische eilanden. Dat is, denken we, al heel gaaf op eigen kiel. En we willen  vooral genieten van het lang op reis zijn, alles mag niets moet. Geen sneeuw en ijzel komende winter maar kerst vieren in je korte broek.

De voorbereidingen

In Januari liet koning winter zich nog even zien waardoor het klussen wat is vertraagd.

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en is het winterkleed  verwijderd, is de Bimini opgemeten en is bekeken hoe de windvaan bevestigd moet gaan worden.

Binnen is  John met hout aan de slag gegaan voor extra schappen/ schotjes en een kist voor alle schroeven, moeren, ringen, kortom reservemateriaal. De startmotor is gereviseerd en de waterpomp voorzien van een nieuw asje en impeller. De thermostaat van de oven was vorig jaar kapot gegaan, die is vervangen.( er moet wel brood gebakken kunnen worden)


Er worden lijstjes gemaakt voor het opzeggen van abonnementen, zaken die geregeld moeten worden zoals inentingen, verlengen rijbewijs, verlengen IPC etc. 

We zoeken uit wat we nog moeten aanschaffen aan apparatuur zoals communicatie en reddingsmiddelen. Verzekering voor een groter zeilgebied en ja wat moet je nog meer regelen voor zo’n zeereis.
Thuis wordt er flink gesorteerd en opgeruimd; stapel voor naar de boot, stapel voor de stort, stapel voor de kringloop en een stapel voor in de opslag. Het huis is verkocht, na terugkeer gaan we op zoek naar een nieuw onderkomen. Alles hebben we vast en beoordelen we. Weggooien lukte voorgaande jaren niet maar gaat ons steeds beter af.
In april gaat de boot weer drijven en zullen we deze verder klaar maken voor vertrek. In Mei gaan we vaker op de boot doorbrengen zodat het klussen makkelijker gaat en we al vast kunnen wennen aan het wonen op de boot.
De woordenboekjes voor de overzeese gebieden liggen al klaar. We gaan  proberen jullie zoveel mogelijk mee te nemen via dit blog op ons avontuur.

1 opmerking:

  1. Ik ga het zeker volgen. We moeten John immers ruim een jaar missen. Hopelijk kom ik jullie uitzwaaien met mijn nieuwe boot.

    BeantwoordenVerwijderen