donderdag 26 mei 2022

De Fastus gaat niet meer op reis

 
Het is zondagmorgen 20 maart als we rustig aan het ontbijt zitten wakker te worden. Plan is klussen vanmiddag aan de FastUs. De laatste zaken moeten gedaan worden voor we met het paasweekend te water kunnen. We worden echter ruw wakker gemaakt als we een appje krijgen dat er in Harderwijk bij een jachthaven een heftige brand is. We denken nog, we liggen bij een werf en niet in een jachthaven. Toch de krant op de telefoon geopend en al snel komt er een foto tevoorschijn waar we de loodsen van de werf waar de FastUs overwinterd zichtbaar op zijn. John springt in de auto om te gaan bekijken wat er precies aan de hand is. Hij wordt echter tegengehouden door de politie. Boven de loods uit ziet hij de mast al overhellen en weet dat dit geen goed teken is. Rond 10 uur mag hij bij een tweede poging om dichter bij te komen wel doorrijden en ziet dan nog de brandweer de boot vol water pompen. De afsluiters zijn eruit onder de boot en met een flinke straal probeert men de smeulende boot te koelen. De FastUs ziet er net als vele andere boten naast ons troosteloos uit.

“FastUs” onze trots is gesmolten onder de hitte. Het dek is naar binnen verwrongen en de mast helt inmiddels 45 graden over naar bakboord. Bungelend boven andere verbrande boten. Het is een in- en intriest gezicht. De boot waar we veel plezier van hebben gehad afgelopen 12 jaar. Mooie reizen mee hebben gemaakt en waar we nog vele reizen mee wilde maken is niet meer dan een zwartgeblakerd interieur en gesmolten romp.

Uiteindelijk blijken 22 boten slachtoffer van deze ramp te zijn. Allen super trots op hun bezit en bijna klaar voor een nieuw seizoen. Allen zijn beduusd en weten even niet wat te doen.

Dit is het laatste stukje van ons FastUS blog.

 

Nu 9 weken verder en een zoektocht verder naar een andere boot kunnen we melden dat we verder gaan met een Grand Soleil 43. De zoektocht was moeizaam. Er ligt weinig te koop en de vraagprijzen zijn hoog. De meeste mensen hebben hun boot te koop liggen en doen dit na al een paar jaar geen investering of niet al te veel investering in hun boot gedaan te hebben. We moesten heel snel reageren maar zijn blij met de boot die we gevonden hebben en dat de eigenaren er zo goed voor gezorgd hebben. We maken een nieuw blog aan met de bootnaam Quiddity

https://svquiddity.blogspot.com/
 


1 opmerking:

  1. We wensen jullie weer veel zeilplezier en hopen na deze vreselijke gebeurtenis jullie nieuwe avonturen weer te volgen. We wensen jullie een behouden vaart.
    Groetjes Henk en Tiene

    BeantwoordenVerwijderen