woensdag 24 mei 2017

Klussen aan boord en datum vertrek inzicht

Het klussen schiet op. De windvaan is gemonteerd evenals de beugels met de zonnepanelen achterop.
Proviand is grotendeels ingeslagen en onder de banken en vlonders geplaatst.
Er moet nog een aantal dagen worden gewerkt.

Het grootzeil hebben we gehesen en al een keertje mee gezeild met weinig wind en in het heerlijke zonnetje.
Helaas laten de spullen voor de ankerlier op zich wachten. Dat is wel balen want de vertrekdatum komt nu echt in zicht en het anker willen we toch echt wel gaan gebruiken.

De lijstjes worden gelukkig wel kleiner. We beginnen ons al aardig voorbereid te voelen dat we weer voor langere tijd op de boot gaan verblijven.

Onze Jack Russel is naar zijn logeeradres gebracht. Altijd even wennen als hij niet om ons heen is. We weten dat hij in goede handen is en zich er prima vermaakt.

De sleuteloverdracht van het huis is geweest. De tot ziens borrel met de collega's van John is geweest. Wat erg gezellig was en we  verrast werden met o.a. een bijzonder biertje ├╝bersee hopfen", india pale ale om te bewaren tot na de oversteek.

We moeten allebei nog steeds wennen aan het idee dat we verder zullen gaan zeilen dan de Kanaaleilanden. Het niets moeten en per dag bekijken waar we heen zeilen daar hebben we echt heel veel zin in.

2 opmerkingen:

  1. Hoi wat leuk dat jullie het ook gaan doen.leven van alles mag niets moet went snel. Na de Canaries is het alleen maar leuker en niet te ver via de Kaap Verden.Gaan we jullie misschien nog wel tegenkomen.
    Zet hem op met de laatste loodjes en geniet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai! Leuk weer van jullie te horen! Hier is het stralend zonnig weer, maar we breken kouderecords!! Na vorige week een duitse wolf door de straten van bennekom nu dus een russische beer.... Het moet niet gekker worden... �� Goede terugreis voor Manon, lieve groetjes van Karin

    BeantwoordenVerwijderen