zondag 4 juni 2017

Vertrek naar de zon

Morgen gaan we daadwerkelijk vertrekken naar de zon. Afgelopen weken hebben we al op de boot gewoond. John is met de trein vanuit Lelystad naar het werk gegaan. Sinds afgelopen donderdag zijn we beiden vrij.

De lijst met klussen is nagenoeg afgerond. Zonnepanelen zijn gemonteerd en werken prima. Windvaan is compleet en hebben we vorig weekend uitgeprobeerd. Deze moet nog beter afgesteld worden maar hij werkt zoals hij is gemonteerd.  De vloerdelen zijn met behulp van kastsluitingen te vergrendelen. Aan de mastkarren heeft John  twee bandjes anders aan het zeil bevestigd en gaan we eerst uit proberen. Als dit het klapperen van het grootzeil oplost vervangen we de andere op dezelfde wijze.  Een deel van de bestelde onderdelen voor de Ankerlier was afgelopen woensdag binnen en hebben we vandaag gemonteerd. De ankerlier werkt weer. Er is nog 1 onderdeel in bestelling deze wordt nagestuurd zodra dit binnen is.

Proviand is aan boord en vandaag nog een was gedraaid en de boot wat opgeruimd zodat we morgen kunnen vertrekken. Het voelt nog als of we aan een gewone vakantie beginnen. Nog steeds onwerkelijk dat we een jaar vrij af hebben. Een jaar van niets moet en per dag bekijken waar de wind ons heen gaat brengen.

1 opmerking:

  1. Hoi s6 met jullie reis
    Ik ben wel benieuwd naar het klapperen van het zeil
    Ook bij ons gebeurt dat wel eens meteen bepaalde windhoek .

    Goede reis Maurice (maXma)

    BeantwoordenVerwijderen