woensdag 21 juni 2017

Hoog zomer in NormandiëVan Dieppe  naar Fécamp hebben we een deel onder spinaker kunnen zeilen. Als we daar een plekje gevonden hebben valt het op dat er wel veel motorboten uit Holland liggen. We liggen naast één van de motorboten. Ze zijn met de Ocean People onderweg, varen tot Geurnsey en dan via de Solent weer terug naar Nederland. We lopen nog even langs het palais de Benedict. We houden ons dit keer in en kopen geen drank.
s'-avonds worden we door de buren uitgenodigd voor een drankje. Dit is erg gezellig, gelukkig kunnen we morgen wat later vertrekken.

John heeft met behulp van een programma die berekend wat de beste koers bij de wind en de stroming is uitgerekend hoe we naar Cherbourg kunnen varen. We kunnen al wel iets eerder de spinaker zetten dan berekend. Heerlijk rustig zeilen we achter ons zeil aan naar de overkant. John probeert nogmaals de windvaan maar die wil met de spinaker niet goed sturen. We slingeren van links naar rechts. Dus maar weer de stuurautomaat er op. De zon schijnt volop dus de zonnepanelen brengen genoeg stroom op. We halen de spinaker eraf voor we gaan eten. De stroom staat nu tegen en daardoor staat er wat meer schijnbare wind. We willen voorkomen dat we net lekker zitten te eten we het zeil eraf moeten halen.
Als we bij de kardinalen komen om met de stroom mee naar Cherbourg te varen begint de zon al aardig te zakken. De wind is weer afgenomen. We gaan op de motor verder om nog iets met licht aan te komen in Cherbourg het is dan nog 12 mijl varen.
De berekening klopte precies, we waren iets te noordelijk gaan varen op het laatst waardoor we iets meer tegenstroom hebben gehad.
We zoeken een ligplaats aan de passanten steiger. Ruimen het zeil op en nemen nog een drankje om dan heerlijk te gaan slapen.

We besluiten om 2 dagen in Cherbourg te blijven liggen. Tot nu toe hebben we elke dag gevaren. We betalen het liggeld en gaan naar de supermarkt om wat brood en verse groente te kopen. De supermarkt is inmiddels een volledig winkelcentrum geworden. Wel even een stukje lopen maar dan is er volop keus en kan je kopen wat je maar wilt.
Het is in de middag flink warm dus bouwen we een tentje.We hebben ook een duif op bezoek die bedelt om brood, water en ook gebakken aardappel vindt hij lekker. Ook wil hij wel een slokje koffie maar dat lijkt ons geen goed idee. Op 21 juni is er een muziek festival in het centrum en op het terrein voor de haven. Helaas overheerst de gabber dreun.


Napoleon hebben we ook nog even gedag gezegd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten