woensdag 14 juni 2017

Nederland uit, We zijn nu echt vertrokken

Het kanaal door Zuid Beverland zijn we snel door, de bruggen gaan nagenoeg gelijk open als we oproepen via de marifoon op kanaal 22. Ook de sluis bij Hansweert kunnen we na de beroepsvaart zo invaren.
Het is half tij als we de sluis uit zijn en hebben nog tot aan Breskens stroom mee. Het is niet druk met Zeevaart dus een relaxed motor tochtje. We tanken de Diesel tank na een volle week motoren daarom ook maar gelijk vol. Het is een zelf tank en afrekenen moet je doen in de telefooncel. De zon komt er flink bij. John doet nog een aantal klusjes aan de boot en ik doe boodschappen  voor de komende dagen. Het weer ziet er goed uit en we hopen wat mijlen te kunnen gaan maken.

Vanuit Breskens gaan we vroeg op weg met zoveel mogelijk stroom mee. Tot aan Zeebruggen op de motor daarna zetten we het grootzeil en de Spinaker. Er is weinig wind voorspeld en zo maken we toch nog flink voortgang. We zeilen Oostende voorbij en ook Nieuwpoort laten we links liggen. Zo dat schiet lekker op. De gehele Belgische kust slaan we vandaag over.

Voorbij Nieuwpoort sturen we aan op de boei Trapegeer. De wind neemt toe en als we dan ook meer zuidelijk moeten gaan sturen halen we de Spinaker weg om verder op Grootzeil en voorzeil naar Duinkerken te sturen. De wind neemt verder toe en de stroom gaat nu flink tegen staan.
We besluiten dat het voldoende is voor vandaag en zijn voldaan dat we nu toch echt in het Buitenland zijn. Daar moet op gedronken worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten