dinsdag 6 juni 2017

Uitzwaaien

Gisteren zijn we door onze ouders, kinderen, familie en vrienden uitgezwaaid in onze thuishaven de Houtribhaven in Lelystad.

We hadden alle vlaggetjes die we aan boord hebben in top gehesen. Onder het genot van een kopje koffie, thee en een borrel met de stroopwafels, die we gaan missen komend jaar, hebben we "tot ziens" gezegd. We zijn verblijd met puzzelboekjes, lees- en kleurboekjes als tijdverdrijf en een paar hartversterkertjes.

De Houtribsluis konden we zo invaren. Na alles zeil vast opgeruimd te hebben zijn we via Lelystad haven het Markermeer opgezeild. Er stond nog een stevige bries toen we vertrokken dus eerst op de fok later het grootzeil bijgezet. Eerst nog met een rif in het zeil maar ook die kon er snel uit. Op de hoogte van het paard van Marken ging de wind alle kanten op waarna het windstil werd. Het laatste stukje toch maar op de motor naar Volendam Marina.

Heerlijk een bord Macaroni in de kuip gegeten en nog de hele avond genieten van onze 1e avond van onze reis.


Vandaag blijven we in Volendam. Het is zeer onstuimig weer. Af en toe tikt de windmeter al 8 BFT aan in de haven. Voor de middag en avond wordt nog meer wind verwacht. Het is meest droog dus vermaken ons prima. En het is toch wel heerlijk die gedachten dat we geen haast hebben dus een dagje langer in Volendam is prima.
Vanaf het komende weekend ziet het weer, en m.n. de windvoorspellingen, er voor de Noordzee vriendelijker uit dus tot die tijd zullen we waarschijnlijk nog wel ergens tussen Volendam en IJmuiden vertoeven.1 opmerking:

  1. Hoi Monique en John,
    Vanuit Numansdorp wensen we jullie een super leuke reis toe! We probeerden jullie nog op te roepen,maar helaas niet gelukt.
    Groet Leen en Caro Vermeule

    BeantwoordenVerwijderen