zaterdag 24 juni 2017

De Kanaal eilanden bezoeken

Vanuit Cherbourg zijn we aan de wind naar Alderney gezeild. We zijn rekening houdend met de stroming bij de Alderney Race zo vertrokken dat het daar sleck zou zijn. Zodoende hebben we alleen even bij Cap de Hague even wat rommelig water en verder een aangename zeiltocht.
We zoeken een Mooring langs de zeewering op. Eten een broodje en dan gaat John de rubberboot oppompen om naar de kant te gaan. Het pompje op 12Volt doet het meeste werk.

Alderney
Is het noordelijkste Eiland van de Kanaaleilanden. Het is een deel van de Bailiwick of Guernsey, Een onderdeel van de Britse Kroon. Het is 3 mijl (5 km) lang en 1 12 mijl (2.4 km) breed. Alderney telt 1903 vast bewoners. De  hoofdplaats is St Anne met de hoofdstraat Victoria Street. Hier zitten winkels en restaurants en pubs.
Bij het visitor centrum zijn diverse wandel en fietsroutes te verkrijgen. Deze zijn goed te volgen en leiden je langs diverse natuur en de victoriaanse forten. Er is een vliegveld aan de  westzijde van het eiland.

Wij liggen in Braye harbour waar je aan moorings kan overnachten. Je kan hier met je eigen Dinghy naar de kant of met de taxi die op te roepen is via de marifoon kanaal 37 VHF.
De harbourmaster komt 2 keer per dag langs gevaren of je rekent af in het Kantoor.
Betalen in ponden is voordeliger dan met euro's dus heb je deze niet los kan je beter pinnen op kantoor. Bij aankomst moet je een formulier invullen met je gegevens. Hiervoor krijg je een speciaal formulier uitgereikt.

Na aankomst varen we naar de kant en gaan we heerlijk even op het strand van Braye Bay zitten genieten van het mooie weer en wandelen over de breakwater.
Toen we aankwamen lagen er al heel wat boten aan de moorings waardoor we redelijk aan het eind van de breakwater hadden vastgelegd. De wind was wat aangetrokken snachts wat er voor zorgt dat we best hobbelde op de golven. Inmiddels waren er al heel wat boten weer vertrokken in de loop van de ochtend. We besluiten om wat naar voren op te schuiven voor er nieuwe boten komen.
Daarna zijn we  een wandelroute gaan uitzoeken, in 2013 toen we hier voor het eerst waren hebben we de oostkant bekeken, we kiezen nu naar de westkant. We volgen route 4 in tegengestelde richting. Langs het water het coastpad naar fort Platte Saline om dan naar het Fort Clonque te lopen.


Dit is een victoriaans fort wat nu wordt beheert door a landmark Trust. Je kan hier overnachten in kamers. Wij maken er een foto vanaf van de Les Etacs waarop een kolonie Gennets( Jan van Genten) broed.
Je kan het Fort bij laag water over een weg bereiken. Dit is officieel alleen toegankelijk voor degene die er een kamer huren.


Vanaf de bovenste verdieping van het fort kunnen we Les Etecs mooi vastleggen op de foto. ( zie hieronder). De rotsen zijn volledig wit van de uitwerpselen van de vogels.


 
We vervolgen onze weg verder langs het vliegveld waar net een vliegtuig vertrekt.Dan via St Anne, waar we bij het Adventures restaurant een kop koffie en een heerlijke sandwich nemen, terug naar de haven.
Helaas is de derde dag het weer naar echt Engels weer omgeslagen. Zuidwest 5 tot 6 en Drizzle in de loop van de dag. We blijven nog maar een dagje. Omdat de mooring die we gisteren op hebben gepikt dicht naast 2 andere liggen waar we al een paar keer verzocht hebben nieuwe aankomers elders te gaan liggen verkassen we nu zelf maar. Zo lijkt het wel een bingo spel. We hebben mooring 35, 8 en nu 26 gehad. Morgen hopen op iets minder wind om dan door te varen naar het zuiden.
                                                                                             
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten