maandag 31 mei 2021

Mieretietjes en zeiljack

Gisteren het grootzeil bevestigd en de korte broek aan getrokken. Deze zijn we niet van plan weer uit te doen. 
De boot verder vol geladen met kleding en voorraad voor zeker de eerste dagen. De wind en de zon zijn ons gunstig gestemd. Als het goed is wordt de wind steeds meer oosterlijk en kunnen we zo naar het noorden zeilen.

Vandaag begonnen met uitslapen en na de koffie en bijpraten over onze plannen op de steiger gaan de touwtjes los en zijn we onderweg. Helaas is de wind nog erg noordelijk wat best koud voelt zo tegen de wind in. We moeten aardig kruizen en al snel is het eerste truitje aan en nog een zeiljas maar stoer blijft de korte broek aan. De wind neigt soms oosterlijk maar zwakt dan ook wat af en dan komt de wind toch weer meer uit noord met soms zelf neigend naar noordwest. We proberen zo lang mogelijke rakken te maken. Voor Stavoren besluiten we om de marina aan te lopen. Deze is wel akelig leeg en ook de havenmeesters zijn al naar huis vertrokken. 


Na een drankje en een maaltijd wordt de schipper omhoog gehesen door de schippersvrouw om de lazyjacks, hoesjes om de zaling uiteinde en vlaggelijntjes te bevestigen.

Vandaag was in ieder geval een geslaagde eerste zeildag van onze trip.

1 opmerking: