donderdag 3 juni 2021

Mooi weer zeilen op het wad

Als we de volgende dag vanuit Stavoren naar Makkum zeilen gaat het zo mooi dat we besluiten om door te gaan naar Vlieland. De Lorentzsluisen gaan vlot. Als we in de kleine sluis niet passen gaan we met de overgebleven boten de grote sluis in. Het is volle bak. We zijn niet de enige die van het mooie weer genieten op het water. De sluis uit kunnen de zeilen gezet worden en gaan we door de Boontjes bij Harlingen. Daarna linksaf richting Vlieland. Als we de Pollendam voorbij zijn lijkt het erop dat de Spinaker erop kan maar helaas als deze net staat draait de wind weer naar een noordelijke richting en is het steeds meer aan de wind zeilen. Boven de richel kunnen we vallen en is het relaxed Vlieland aan sturen. Binnen op Vlieland is het relatief rustig zodat we kunnen afmeren in een box. We worden begroet door onze buren uit de thuishaven aan boord van de Nando. Na de spullen opgeruimd te hebben gaan we even een drankje drinken. S'avonds heerlijk wandelen over het strand. De wind is verder aangetrokken waardoor we wel een klein beetje worden gezandstraald.

Na een heerlijk stille nachtrust gaan we nogmaals een strandwandeling maken. Nu iets verder, genietend van het ochtend zonnetje.Terug door het dennenaalden bos. In de kuip in het zonnetje genieten van een kopje koffie. Wat een onverwacht mooi kadootje deze eerste dagen.Smiddags wandelen we via het bos met een omgaande beweging naar het plaatsje om daar ons zelf te trakteren op een ijsje.

Onze zeilkennissen die de wereld over gezeild zijn afgelopen jaren van de Thalassa zijn ook de haven binnen gekomen. Daar doen we nog een bakkie koffie en kletsen we bij. 

Vandaag donderdag 3 juni besluiten om het toch steeds voller wordende Vlieland weer gedag te zeggen en de oversteek naar Terschelling te maken. Door het schuitegat is het maar een klein eindje. Er staat weinig wind en we alleen de genua uitgerold. Door de stroming worden zo meegevoerd naar onze bestemming.

Het is nog rustig als we een plekje langs de steiger zoeken. We lunchen en trekken de wandelschoenen weer aan. We lopen over het groene strand. We maken nu al best te voet heel wat mijlen. Voor vandaag was onweer voorspeld maar daar zien wij niets van dan alleen wat stapelwolken boven het land in de verte. Wat een heerlijk dagje weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten