dinsdag 22 juni 2021

Pas op de plaats

We zeilen, nou ja, eerste stuk dobberen, van Muiderzand naar Lelystad. Op de hoogte van het paard van Marken draait de wind en moeten we kruizen naar Lelystad. Prima wind en bij temperaturen van rond de 30 graden lijkt het wel tropisch. We worden nog bijna ingehaald door een Doerak maar toch moet deze ons als zijn meerdere erkennen en gaat toch maar achter ons langs de haven van Blocq van Kuffeler in.
Tussen de dijk en de vaargeul maken we een paar slagen om in de kom bij Lelystad-haven het anker te laten zakken. We genieten na van het heerlijke zomerse weer. Met een kop koffie erbij zitten we op het dek om de woensdag avond wedstrijd te bekijken. Het zijn maar een paar boten, met de ondergaande zon geeft het toch een mooi schouwspel. Bij zondsondergang komt ook de zoveelste windmolen in onderdelen voorbij op een ponton om later te worden toegevoegd aan het windmolenpark voor Makkum.


https://deafsluitdijk.nl/projecten/windpark-fryslan/  Voor de geinteresseerde onder de lezers.
Er komen uiteindelijk 89 windmolens te staan in het IJsselmeer voor de afsluitdijk.

Dit keer zijn we niet van het anker afgewaaid. Heerlijk geslapen. We bekijken smorgens wat we doen. Eigenlijk onverwacht lekker windje. We halen het anker op en denken nog erover om via Enkhuizen te gaan. De weersvoorspellingen zijn niet zo duidelijk. We besluiten toch maar door de houtribsluizen te gaan en voor anker aan de andere kant te gaan. Het is goed warm en als we door de sluis zijn valt de wind ineens volledig weg. Goed besluit geweest dus om toch niet met een omweg te zeilen. 
Als het anker vast zit blazen we de sup op en plonsen in het water. Het water is nog steeds fris toch zijn we blij met de afkoeling.
Eind van de dag worden zware buien voorspeld het overnachten doen we daarom in de ligplaats. Wat een heerlijke 3 weken. 

Thuis gaan we wassen, grasmaaien en enige bezoekjes doen. John stapt een paar keer in zijn Waszp op het wolderwijd. 


We gaan eind van de week de draad weer oppakken. De temperaturen blijven nog steeds goed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten