woensdag 30 juni 2021

Doen we het of doen we het toch niet??

 

We hebben er een nachtje over geslapen. We zijn onderweg met de “Just do it” en tja wat doe je dan. Duitsland is open volgens alle berichtgevingen. Geen toeters en bellen nodig. Maar ja, IJmuiden is ook een mooi zeiltochtje….. Dan wordt het Zeeland en zowel Zeeland als het IJsselmeer hebben we al vele malen bezeild. Wat doen we dan vandaag? Eerst Texel en dan verder of via Harlingen. Dit is waarschijnlijk bezeild maar wel met stroom tegen deels als we nu, na de koffie, vertrekken?? In Harlingen zit de supermarkt voor proviand voor komende dagen dichterbij en nog een dag in Den Helder daar heeft de bemanning niet zo’n zin in. Touwen gaan los we gaan naar Harlingen. Mocht de wind en stroming toch te lang gaan duren kunnen we zo met de stroom en wind mee terug alsnog naar Texel.

Uiteindelijk wordt het een kort kruisrak met daarna met een paar klappen bezeild tot aan Kornwerderzand. We besluiten om door te gaan naar Harlingen en geen tij-stop te houden. Het is 15:00 uur. De zeilen gaan naar beneden en we gaan tegen de wind in op de motor verder. In de Boontjes kruizen is geen optie, veel te smal.
In Harlingen is het niet druk. We zoeken een plekje langs de kade en de “Just do it” komt ernaast liggen.
Weerberichten en stroming worden bekeken. Morgen zou eerst Vlieland kunnen en dan Woensdag naar Cuxhaven. Vanaf woensdag is de wind noordwest en niet al te veel een 3 tot 4 Bft in de voorspellingen. We gaan morgen in ieder geval eerst proviand inslaan zodat we ruimte hebben om ergens aan te lopen waar het beperkt inkopen doen is bijvoorbeeld qua timing van aankomst en vertrek.Gisteren zijn we blijven liggen. In het weerbericht van de marifoon zat een noord 6 Bft. We hebben geen haast en hier hebben we geen zin in. Het regent ook nog eens en dat zal volgens de weersverwachting zo blijven. Als we ‘s-middags nog een rondje Harlingen lopen is het zicht op het Wad ook nog eens zeer beperkt. Goede keuze geweest om te blijven liggen. S-’avonds gaan we uit eten bij restaurant Zeezicht. We zijn uitgenodigd door de bemanning van de “Just do it” omdat we dit samen gaan ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten