woensdag 9 juni 2021

Mooi weer fietsen op Texel

Maandag ochtend gooien we de touwen om 8:15 uur los om richting Texel te gaan. De brug openingen in Harlingen zijn om 25 en 55 elk uur tussen 6:00 en 22:00 uur. We gaan via Kornwerd. We hadden al gezien dat we in ieder geval voldoende water op de Boontjes moeten hebben. Dat komt prima uit. Rond 8 uur is het hoog water. De meeste boten gaan naar Vlie of Terschelling. Op de Boontjes zijn ze wel bezig met baggeren. Dit slipt bij veel wind steeds weer dicht. blijft een doorgaande actie om dit op diepte te houden voor de beroepsvaart. De vissers zijn ook weer druk op het water. Bij Kornwerd komen onze vrienden met de Grace ons tegemoet. Zij gaan naar Vlieland. Als we Kornwerd voorbij zijn moeten we delen aan de wind zeilen. Met Stroom mee gaan we snel de goede kant op. Af ten toe zien we ruim 9 knopen op het log staan. We moeten 1 keer uitwijken voor een visser. Het is goed opletten zo in de geul met al die vissers met netten uit. We zijn rond half twaalf voor de ingang van Oude Schild. 

Dinsdag ochtend worden de fietsen tevoorschijn gehaald. John heeft de Cocksdorp 16 km gezien. Lijkt hem een goede afstand. Kunnen we ook bij de vuurtoren kijken. We volgen de ouderwetse paddenstoelen om naar ons doel te fietsen. Als we al best voor ons gevoel een eind gefietst hebben blijft het aantal af te leggen km's gelijk. 


We komen langs het vliegveld en paracentrum van Texel. Er wordt druk gevlogen en gesprongen. Het is dan ook een prachtige dag hiervoor. We moeten nog 8 km tot aan de Cocksdorp. We kopen bij de Supermarkt een lekkere lunch en gaan op de dijk met een prachtig uitzicht ervan genieten.

We willen de Vuurtoren ook nog bekijken dus nog een stukje verder om dan via de Koog en Den Burg terug te fietsen.De zon doet flink zijn best. Na de Vuurtoren gaan we naar paal 28 aan het strand lekker afkoelen met de voetjes in het water. We vinden het water nog iets te fris om te zwemmen.

In de slufter strijken we op een bankje neer met om ons heen diverse soorten vogels. Er cirkelt ook een flinke roofvogel rond. In Den Burg nog even een paar boodschappen. Laatste stukje met een volle rugzak in de brandende zon is best af zien. Maar we halen de haven en ploffen in de kuip met een welverdiend drankje. We gaan lekker eten op het terras van de Compagnie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten