vrijdag 3 november 2017

Oversteek van Rabat naar Lanzarote

Na 18 dagen Marokko besluiten we dat het tijd wordt om verder te gaan. We zien een mooi weerwindow om over te steken naar Lanzarote. Het is erg spannend maar we gaan ervoor. Na proviand en Diesel te hebben ingeslagen weer via de Douane voor uitklaring uit Marokko.
De Douane en Politie komt wederom aan boord voor inspectie en de vraag of je wapens en/ of een drone hebt. We hebben geen van beide. Er wordt ook gechecked of je bent wie je zegt wie je bent.
Formulieren moeten weer ingevuld worden en dan krijgen we fiat om Marokko te verlaten. Onder begeleiding van de pilots van de marina varen we de rivier af waar we vriendelijk worden uitgezwaaid door de vissers op de rivier.
We verlaten deze bijzondere wereld De overtocht gaat gepaard met  zeer weinig wind waarbij we na 28 uur motoren en nog maar een kwart tank diesel alleen maar op wind kunnen wachten. Er wordt zelfs een halve dag echt gedobberd. We worden daarbij wel door een groot aantal dolfijnen getrakteerd op een show met een hoop gespartel en flinke sprongen. We spotten tijdens onze tocht ook nog walvissen en een paar zeeschildpadden.
Op de 2e dag komt er een vogeltje aangevlogen die bij ons komt uitrusten.  Voor degene die de Volvo ocean race volgen hebben we zelfs een volvo ocean race momentje als de vogel het zo gezellig vind en op ons hoof d en schouders gaat zitten.
De 3e dag komt er wederom een vogel bij ons zitten in de kuip. Hij pikt wat vliegjes weg en kruimels. We geven hem wat water wat hij gretig opdrinkt.
We zoeken op wat voor soort het is. Het blijkt een “zwartkop” te zijn. S’nachts slaapt hij onder de buiskap gezeten op de lijnen om bij zonsopkomst nog even rond te hippen in de kuip en dan weer zijn weg al vliegend te vervolgen.


Als eindelijk de mijlen tot Arecife beginnen af te nemen en we Lanzarote zien liggen in het vroege ochtendgloren zijn we blij als we tegen het middag uur de haven binnen varen. Zeilen naar beneden halen en een plekje krijgen toegewezen aan de steiger.
Uiteindelijk doen we er 5dagen en 5 nachten over om in Arecife op Lanzerote aan te komen.
We gaan nu eerst maar eens bijkomen en ons realiseren dat we toch echt wel tot aan de Canarische eilanden zijn gezeild.
Een jaar of 8 geleden zijn we in Puerto del Carmen op Lanzarote geweest. Hebben toen al een en ander gezien van het eiland maar willen hier nog wel eens rondkijken. Misschien nog een dagje met een auto rondtoeren en uiteraard op het strand ergens gaan liggen.


1 opmerking:

  1. Nico en Marianne3 november 2017 om 22:48

    Super dat jullie nu toch helemaal op de Canarische eilanden zitten echt een droomreis, blijf genieten!

    BeantwoordenVerwijderen