woensdag 29 november 2017

Las Palmas op Cran Canaria

We krijgen bezoek vanuit Nederland. Onze zeilvrienden uit Harderwijk en Lunteren zijn een weekje op Cran Canaria. Ze nemen allerlei lekkers mee zoals drop, pepernoten en chocoladeletters. Sinterklaas is gearriveerd in Holland. Van de vrienden van de Aquavite, die niet mee zijn,  krijgen we een heus sinterklaas gedicht erbij en ook nog kerstwensen en versiering. Wat een super leuke verrassing.
Hier gaan we zeker van genieten komende weken. S- ├ívonds met z’n achten uit eten. Dit voelt goed en is ouderwets gezellig en vertrouwd.


We bezoeken de stad Las Palmas met de fiets. Er ligt een goed fietspad langs de kust en de oude stad is zeker de moeite waard. Daarnaast zijn er diverse moderne winkelcentra die ons minder aanspreken.
 

We maken een fietstocht naar de andere zijde naar “playa de las Canteras”. Dit strand ligt ook net onder La Isleta maar dan aan de west zijde. Het zand is hier zwart en als wij er zijn staan er flinke golven waar surfers zich uitleven.
Verder is Las Palmas een grote stad waar het heel erg druk is.

We doen wat klusjes aan de boot en John kruipt achter de naaimachine van Floor die we mogen lenen om ons zonnedoek te repareren. Bij de zeilmaker laten we er extra ogen inslaan zodat we wat extra schaduw hebben in de kuip.

De temperatuur is hier heerlijk zo rond de 25 graden met af en toe wat bewolking. De eerste week flink wat wind vanuit het zuidoosten en westen. Er staat dan ook af en toe behoorlijk wat deining in de haven. De boten op de ankerplek liggen helemaal te schudden. We wachten goede wind af om andere plekken te bezoeken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten