donderdag 15 maart 2018

Genieten aan de mooring

Bij les Saintes hebben we aan de mooring gelegen. Af en toe waaide de wind flink over de eilanden heen. De moorings worden door L.S.M onderhouden en gecontroleerd. Je betaald 10 euro per nacht. Geen gedoe met andere boten die te dicht naast je komen ankeren. Er is hier voldoende afstand tussen de moorings gehouden zodat je niet bang hoeft te zijn dat je te dicht op elkaar komt te liggen bij rare winddraaiingen.
Het plaatsje bourg is behoorlijk toeristisch maar wel gezellig met alle gekleurde geveltjes.


We gebruiken de spieren hier goed. We zwemmen veel maar ook wandelen we naar het Fort van Napoleon bovenop het eiland waar we in het gras de leguanen zich zien opwarmen in de zon.

Je een prachtig uitzicht hebt over de baai. De tentoonstelling in het fort vonden we wat tegenvallen.
We wandelen ook naar de andere kant van het eiland naar Anse de Pompiers. Een mooi wit strand met palmbomen, wel iets minder dan voorheen. Er zijn er nogal wat omgewaaid door de orkaan die we al eerder benoemde. Na een aantal dagen verkassen we naar een mooring bij een van de andere eilanden ile Cabrit, hier wandelen we naar de ruine van het Fort Josephine. Ook hier vandaan hebben we weer een mooi uitzicht over de baaien en eilanden. Overal lopen kippen, geiten en katten rond op dit eiland. We snorkelen langs het strand. Er zwemmen diverse soorten vissen, er liggen zeesterren en zeeegels op de bodem tussen het zeegras. De pelikanen vliegen hier ook weer flink rond en duiken naar een heerlijke vis.


Na een weekje zeilen we naar Guadeloupe zelf, naar Pointe Pitre. Het water in de baai lijkt wel een zwembad waar we in varen zo onwerkelijk blauw. We gaan eerst een nachtje voor anker daarna een paar dagen in de Marina. Hier huren we een auto en bekijken Guadeloupe.


1 opmerking:

  1. Hoi
    Wij zeilen een stukje achter jullie ( nu op Martinique deze week door naar Dominica) wij gaan half mei terug op een cargo schip. Iemand vroeg ons of dat samen met jullie was dus heb ik nieuwsgierig even jullie blog opgezocht. Gaan jullie ook op een cargo terug? Groetjes sy Tijd en fam. de Wijs: eigenwijsophetwater.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen