vrijdag 16 maart 2018

Guadeloupe nader bekeken


Met de auto hebben we 2 dagen Guadeloupe bekeken. Goadeloupe wordt ook wel vlindereiland genoemd. Er zijn diverse vlinders maar waarschijnlijk heeft de vorm van het eiland meer tot deze naam geleid.

We zijn eerst naar het westen gereden naar Basse-Terre. Guadeloupe bestaat uit twee delen waar tussen  de rivier Salée stroomt.
Het westelijk deel bestaat uit regenwoud en stevige hellingen. De vulkaan La Grande Soufrière is de hoogste vulkaan op het eiland. Hij is 1467 m hoog. De vulkaan is nog steeds actief (bron: wikipedia). Helaas zit deze meestal zwaar in de bewolking. We hebben deze daarom niet bezocht we zijn wat noordelijker op het eiland gebleven.

Via de route traversee rijden van we oost naar west en bezoeken we de "cascades ecrevisses" . Via een eenvoudig pad lopen we naar de waterval. We klimmen en klauteren nog wat verder over de stenen naar een andere waterloop om in een rustiger gedeelte even heerlijk met de voetjes in het water te gaan. Het is bij de waterval zelf erg druk zodat we geen zin hebben in een complete zwempartij.

We rijden na deze bijzondere stop een stukje verder op de route. Zoals goede hollanders gewoon zijn hadden we onze lunch meegenomen en hoopte deze tijdens een wandeling in het regenwoud ergens op te kunnen eten. Helaas was het pad dat we hadden uitgezocht te vochtig en glibberig. Tevens werd er gewaarschuwd aan het begin van het pad voor schade aan de bomen aangericht door orkaan Maria.We keren na een paar 100 meter dan ook weer spoedig al glibberend terug naar de auto.


Na de lunch bezoeken we de Zoo aan de westkust. Dit is een park met o.a.. Vogels, Apen, Schildpadden, Slangen Jaguars en heel veel diversiteit aan bomen, struiken en bloemen.Tevens is het mogelijk om via hangbruggen door de toppen van het oerwoud te lopen. Het is zeker de moeite waard om dit park te bezoeken.Op de terugweg naar de boot gaan we nog naar een uitkijkpunt.De 2e dag besluiten we op het oosterlijke deel van Guadeloupe te blijven. John heeft een wandelroute in het noorden gevonden waar je langs de ruige kust kan wandelen. We rijden naar Plage de la porte d'Enfer.


Je loopt over een redelijk ruig pad vanaf de baai langs de kust met mooie uitzichten. Het intense blauwe water kletst flink tegen de rotsen op.

Na een kilometer of 10 zie je "le souffleur"Dit zijn spuitgaten waardoor lucht en water omhoog worden geperst.

Bij terugkomst in de baai genieten we van het water en het mooie uitzicht.
We rijden nog via het uitzichtpunt "la grande Vigie".

In Morne-a-l'eau is een begraafplaats met bijzondere huisjes met blokpatronen. Het was echter te druk om uit te stappen. Daarom de foto maar door de autoruiten gemaakt.De Point a Pitre is een flinke marina met palmbomen langs de steigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten