zaterdag 2 juni 2018

De Solent

We besluiten om vanuit Poole de Solent op te varen. We tanken eerst Diesel om daarna op de motor Poole Harbour te verlaten.
Het is weer behoorlijk mistig zeker als we voorbij Brownsea island varen trekt de mist nog dichter. Wat zijn we blij met de kaartplotter, AIS en de radar. Er is weinig wind maar met de stroom mee gaan we toch nog ruim 5 knopen de goede kant op. We weten dat we langs prachtige krijtformaties komen maar zien er zeer weinig van. Ook de Needles zien we niet. We horen wel de vuurtoren als we er langs varen. Op de AIS en op de radar zien we boten maar pas als ze ons op een halve mijl passeren zien we ze ook daadwerkelijk. We zijn in een hele kleine wereld terecht gekomen. ivm de mist besluiten we om in Yarmouth te gaan liggen. Als we daar aankomen zien we veel vlaggetjes, het blijkt het "Gafferweekend festival" te zijn. Veel oude mannen op oude boten. Allen goed in de lak en met flink wat zeilen erop. We lopen een rondje door Yarmouth, het is lang geleden dat we hier zijn geweest. De pier is men aan het restaureren daar kunnen we niet op. De volgende ochtend varen we met de Gaffers naar buiten. We maken vast aan een mooring en bekijken de zeilboten die langskomen.
Rond de middag gaan we naar Lymington, we varen tot aan het pontoon in het plaatsje. We gaan langszij bij een andere boot. Het is nog niet zo druk als we aankomen. Later zal het 4 dik liggen met boten. Op zaterdag is er markt in de hoofdstraat.
s'avonds maken we nog een wandeling over het Solent pad langs de zoutpannen.
We moeten nog wel wennen dat het langer licht is. De zon gaat pas rond 8 uur onder. en echt donker is het pas rond een uur of 10. Wel weer heerlijk lange dagen.

1 opmerking:

  1. Fijn dat de boot goed is overgekomen. Geniet nog van jullie laatste deel van de reis
    Caro en Leen

    BeantwoordenVerwijderen