maandag 9 augustus 2021

Weer naar zoet water

Na een dagje heerlijk wandelen op Vlie en eten bij de Dining maken we nog een strandwandeling met onze blote voeten in het zand. De buien zouden minder worden net als de wind in de middag als ook het tij richting Harlingen met ons mee gaat staan.

Als we de haven hebben verlaten betrekt de lucht weer en gaan de zeilpakken aan. John denkt met de zeilbroek over zijn jas heen het wel te redden. Vanmorgen was de regen ook niet al te heftig. Met de wolk boven ons hoofd valt de wind weg en komt er een bak regen gedurende bijna een half uur naar beneden. beteuterd zegt John het loopt mijn sokken in. Zijn zeilbroek is volgelopen. Ik neem het roer over en er wordt eerst wat droogs aangetrokken. Op de Blauwe Slenk kunnen we een stukje zeilen maar dan gaat het kleine beetje wind wat er is tegen staan. We gaan op de moter tot aan de sluis. Omdat we niet zo vlot gaan als verwacht begint er wat trek te ontstaan. Ik maak een pan macaroni die we ons tijdens het wachten op de sluis laten smaken. In de sluis zien we dat er vanaf het ijsselmeer een donkere lucht op komt. We zijn net een beetje opgedroogd. Als we de geul invaren van Makkum gaat het luik weer open boven ons. De vereniging en de marina van Makkum ligt vol. Van een eerdere zelfde situatie weten we dat we achter de steiger bij Makkum zelf net zouden moeten kunnen liggen als het daar vrij is. Het lukt met wat extra power van de moter. Pfff, nat tochtje zo.

We zijn een dagje blijven liggen op onze vaste plekje. Als we wegvaren om te verplaatsen naar de verening waar weer plek is zegt John, Het kan net of eigenlijk toch niet. Gelukkig zijn ze niet aan het spuien geweest dan hadden we wat langer in Makkum moeten blijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten