zondag 8 oktober 2017

Weer met z'n tweeën

Afgelopen week hebben we een mooie zeilweek met onze zoon en zijn vriend langs de kust van de Algarve gehad. Na een dagje strand bij het eiland Culatra zijn we achter de spinaker naar het westen gezeild. We wilden naar Portimao maar de wind liet het op een bepaald moment afweten en zijn we de haven van Albufeira ingegaan. Nu het 1 oktober is geweest zijn de havengelden gehalveerd.
We blijven een dagje liggen en bezoeken het toeristische plaatsje na een flinke klim omhoog.
Het is er gezellig druk, er zijn souveniers winkels en vele terrasjes. We lopen een stuk via het strand terug. Er staan vandaag nog aardig wat golven op zee daarom klotst het aardig het strand op.

's avonds gaan we op het terras aan de haven uit eten en besluiten we niet naar Madeira deze week te gaan omdat de wind en de golven niet mee werken. Helaas, we maken er ondanks dat een mooie week van. We vinden het ook erg gezellig met de mannen aan boord. Het weer blijft aan de kust zeer goed met temperaturen rond de 30 graden.
We zeilen naar Lagos en denken dat de prijs van de haven nu wel te doen zal zijn. Echter bij inchecken blijkt dat de liggelden hier wel echt absurd zijn. We moeten nog voor 1 nacht 40 euro afrekenen en dat is dan dus de helft van voor 1 oktober. We blijven dan ook maar 1 nachtje, bekijken het plaatsje. Yorn besluit om de trein naar Faro te makken met het idee misschien nog via Lissabon naar Nederland te gaan. Jurien blijft nog bij ons aan boord tot zaterdag.
We zeilen naar Portimao. We gaan bij de hollandse strandtent uit eten. We nemen geen frikandellen of kroketten dat is iets te! Wel kan John eindelijk zijn Blanke Dame weer eens eten. Heerlijk.

John brengt Jurien snachts met een huurauto naar het vliegveld. Hij ervaart de tolweg in het donker terug als gevaarlijker dan zeilen op zee. Borden zijn niet verlicht en op en afritten zeer kort. Wat zijn we dan eigenlijk verwent in nederland. We gaan na water en diesel te hebben getankt voor anker in de baai. De Blues komen we hier weer tegen, zij komen gezellig  borrelen bij ons aan boord  in de middag.
We zijn weer met z'n tweeen aan boord en gaan verder genieten van onze mooie reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten