maandag 11 december 2017

Eerste dagen Mindelo (Porto Grande)

We zijn echt weer in een andere wereld beland. Een beetje tegenstrijdig gevoel weer. Aan de ene kant wordt er luxe opgetuigd voor de toeristen zoals een waterfront en andere kant zijn er bedelaars die proberen geld te verdienen door bijvoorbeeld je vuilniszak in de container te gooien waar ze dan wat geld voor willen. Het is een oude portugese kolonie wat je aan sommige gebouwen afziet. Het is voor een deel wel in verval geraakt. Dat geeft een beetje treurige aanblik van de plaats.
Zaterdag en zondag is het redelijk stil op straat en de meeste winkels zitten dicht. Er zijn een paar vers markten en kleine supermarkten waar wel westerse prijzen worden gehanteerd.
Aan de steiger waar we liggen ontmoeten we nog een aantal Nederlanders op de:  Dingo, Amante, Rebel, Seahawk en de Kaya. De Summerwind en de Shalom zijn afgelopen vrijdag ook veilig aangekomen.
De marina is behoorlijk duur en echt comfortabel lig je niet aan de steiger. Je ligt met lijnen aan een mooring maar de steigers zelf bewegen behoorlijk heen en weer zodat als je er overheen loopt denkt dat je al flink wat borrels op hebt in de Floating Bar bij de ingang van de haven. Van en aan boord komen is ook elke keer weer een flinke worsteling zeker ook omdat we ivm de windvaan achterop met de punt naar voren liggen.
We besluiten toch hier nog wat nachten te verblijven voor we voor anker gaan omdat we wel wat willen gaan bezoeken op het eiland en dan ligt de boot net ff iets veiliger als je niet aan boord bent. Plus er staat de komende dagen best wel wat wind dus dan is het ook altijd de vraag of het anker voldoende houdt als je afwezig bent.

We bezoeken het strand iets naar het noorden, zo'n 15 minuten lopen. Dit wordt het Copa Cobana van Mindelo genoemd. Als we na wat industrie daar aankomen zien we wat hiermee bedoeld wordt. Er zijn ook een paar tentjes waar je wat kan drinken.


Het blijft nog steeds wat haze, zoals men dat noemt. Een beetje damping met hier dan ook nog zand in de lucht.Het maakt de omgeving wat mysterieus.
Aan de overzijde schijnt een supermooi groen eiland te liggen, echter hebben wij het nog niet gezien. De punt die je op de foto ziet is Ilheu dos Passaros tussen Sao Vincente en Santa Antao in. Tussen deze rots en het eiland zijn we binnen komen varen afgelopen vrijdag.

Vanuit Nederland krijgen we foto's met flink wat sneeuw toegestuurd.  Het ziet er super gezellig uit, maar we missen de overlast ervan zeker niet. Het kerstgevoel zit er bij ons in onze korte broek en t-shirt nog niet echt in. In de straten van Mindelo brandt s-avonds de kerstverlichting volop. Dus dat het bijna kerst is daar kunnen we niet omheen.
Gisteren heb ik dan ook de meegebrachte feestverlichting opgehangen, dit is s- avonds super gezellig als het  donker wordt  en geeft het aan boord een extra gezellige sfeer. Het is op de Kaap Verden 2 uur vroeger dan in Nederland en om ongeveer 19:00 uur donker. De kerstversiering gekregen uit Nederland is ook opgehangen en neergezet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten