vrijdag 8 augustus 2014

De laatste ontkenning

 

De zon schijnt weer als we opstaan, zo zijn we het al lang gewend deze vakantie. Voelt dus weer goed. We willen nog niet toegeven dat de vakantie bijna voorbij is en zeilen naar de overzijde van het Ijsselmeer naar Medemblik. De wind weet ook niet zo goed waar die ons heen wil sturen. Eerst moeten we aan de wind kruizend de richting op die we willen en komen zo bijna bij Stavoren uit. Als we nogmaals overstag gaan draait de wind ineens zodat we bijna richting Den Oever gaan varen, nog maar een keer overstag en nu kunnen we zelfs ruimer aan de wind de goede kant op. De zon blijft nog steeds schijnen met af en toe een stapelwolkje. op de radio wordt melding gemaakt van noodweer. Als we richting Lemmer kijken is het daar ook flink donker.

In Medemblik komt eind van de mdidag ook de Aquavit bij ons en zijn we met een groepje van vier boten die het gezellig hebben in Medemblik. Mooie afsluiting toch! Op de Luwte is een Sub bord aanwezig die wordt opgepompt en zorgt nog voor wat hilariteit als uiteindelijk toch iemand te water gaat.

Het blijft in Medemblik prachtig weer, we eten met z’n alle bij de Pizzeria “la Grotta” waar we al jaren vaste klant zijn als we in Medemblik liggen. We lopen nog een rondje om het eten te laten zakken. Met zo’n mooie avonds sluiten we af in de kuip met een drankje. Morgen zullen wij bijtijds vertrekken om naar onze thuishaven te gaan. Dit is dus een soort van afscheid van de Grace na ruim 3 weken samen optrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten