woensdag 6 augustus 2014

Ijsselmeer golven

 

De watersportwinkel wordt bezocht, daarna gaan we op weg naar Hindeloopen. We hebben wind tegen. Kruizend naar het zuiden toe. We beginnen lagerwal met heerlijke korte welbekende Ijsselmeer golven. Echt hollands weer. De lucht is ook echt hollands met donkere wolken aan de horizon. Na twee keer overstag kunnen we de haven van Hindeloopen aanlopen. Omdat de lucht steeds zwarter kleurt is het flink druk om het kleine haventje binnen te varen. Met flink wat wind gaat dit niet bij iedereen helemaal van een leien dakje.

We hebben samen met de Grace een mooi plekje gekregen. Tegenover ons ligt de Luwte die ons tegemoet is gevaren. Vanwege het weerzien eerst maar een welkomst drankje in de kuip en de eerste verhalen worden uitgewisselt. Vervolgens gaan we de toerist uithangen en bezoeken wat winkeltjes met veelal dezelfde spullen. De rommelschuur wordt ook nog even bezocht maar geen bruikbare rommel gevonden. Bij de watersportwinkel in Hindeloopen is het uitverkoop er wordt hier een nieuwe grootschoot aangeschaft die op het verlanglijstje stond.

Eind van de middag begint het dan toch echt te regenen. We eten binnen ons zelf gemaakte maaltijd en rond 8 uur wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Ook weer binnen want de regen valt nog steeds. Wel weer wennen dat hollandse weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten