maandag 4 augustus 2014

Zeilen op het Wad

 

Vannacht heeft het flink geregend. Er uit in de nacht om de luiken te sluiten.  Het zout is er weer een beetje afgespoeld. Als we op staan is Inmiddels  de zon er weer bij en droogt de boot weer snel op. We gaan na de koffie en met gunstig tij rond half elf op weg naar Harlingen. We zijn daar al een hele tijd niet meer geweest. We hebben nog een week vakantie dus een mooie tussenstop op het Wad.

Er was zeer weinig wind voorspeld maar we hebben een 3 soms 4 bft uit zuidwest. We kunnen heerlijk zeilend over het wad de goede richting op. De stroom helpt ook mooi mee. We gaan twee keer overstag en verder is ons doel bezeild. Wat een mooi relaxed tochtje.

Voor de haven van Harlingen de zeilen naar beneden en invaren. De eerste brug draait gelijk dan willen we naar de zuiderhaven maar na de boot voor ons gaan de lichten op  de brug op rood. De brugwachter komt uitleggen dat daar geen plek is en we in de noorderhaven moeten afmeren. De brug daar naar toe draait over een kwartiertje. Even wachten. De boxen zijn eerst vol dus langs de wand afmeren met lange lijnen. Het water gaat hier met het tij mee omhoog en omlaag. Als we net goed en wel liggen komen er toch 2 boxen vrij. We gaan snel verliggen. We liggen nu aan drijvende steigers dus geen last meer van het tij. We gaan vanzelf mee omhoog en omlaag.

We bekijken de binnenstad en straatjes van Harlingen. Een leuke plaats met mooi gerestaureerde gevels. Wel staan er veel winkelpanden leeg. We vermaken ons weer prima. S’avonds pannenkoeken eten aan de haven. Je ziet weer van alles binnenvaren. Het is gezellig druk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten