donderdag 21 juli 2016

De Randmeren op

 

We gaan vandaag de randmeren op. Om half 10 draait de Ketelbrug dus op tijd die kant op lekker zeilend. Er staat niet heel veel wind maar het gaat vlot genoeg. Op het Ketelmeer hijssen we de Spinnaker. Dit gaat net af en toe draait de wind flink. Voor Ketelhaven halen we spinaker er af en varen de geul in richting de Roggebotsluis. Als we bij de sluis komen is het er behoorlijk druk. Onderweg hebben ook nog 2 beroepsvaartuigen ons ingehaald dus die hebben voorrang. Na ongeveer 2 uur zijn we de sluis door. Op de motor tot de Elburgerbrug en dan weer zeilend over het veluwemeer naar Harderwijk. We gaan in onze vroegere haven de Knar liggen. Deze is afgelopen jaar volledig vernieuwd en op 9 juli officieel geopend. De havenmeester Erry is verbaasd ons te zien met de boot. Een beetje vreems is het ook wel.

We vermaken ons prima op de Knar, er is wederom een strandje nu met volledig uitzicht over het Wolderwijd. De temperatuur stijgt deze dagen naar 36 graden. Heerlijk verkoeling in het water gezocht. Vlak voor onze vakantie hadden we nog een J24 gekocht waar wat aan moet gebeuren. John heeft daar nu wat alvast van gedaan. Woensdag staat er aardig wat wind bij wederom 36 graden. We gaan zeilen op het Wolderwijd met de J24. Er zit wel veel wier dus helemaal handig gaat het niet en het is ook wel heel erg wennen al die lijntjes en die lage giek. De Knar is met het nieuwe clubhuis en nieuwe faciliteiten en prachtige haven geworden. Op de fiets ben je ook zo in hartje Harderwijk.

Donderdags gaan we toch maar weer eens varen, terug richting Elburg. We kregen een berichtje van kennissen die we een eerdere tocht in Denemarken hebben ontmoet van de Dutch Lady. Zij zijn inmiddels overgestapt op een Camper en gaan naar Elburg. We vinden het erg leuk om hun weer eens te ontmoeten en bij te praten hoe een Camper bevalt en welke tochten wij inmiddels gemaakt hebben. Dit was een superleuk weerzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten