zondag 17 juli 2016

Terug naar Zoetwater

 

Smorgens loopt de wekker om half 8 af maar er blaast nog een stevige wind buiten. We besluiten te wachten tot de middag. Als we op staan schijnt de zon en kan de korte broek aan. De wind is inmiddels afgenomen. We doen nog een rondje Harlingen en komen langs de Willem Barentz werf. Hier zijn ze een replica van het ontdekkingsjacht aan het bouwen. We mogen in de boot kijken en Wilma verteld vol enthousiasme hoe het er vroeger aan toe ging en wat er allemaal gemaakt moet worden om de boot te bouwen volgens overlevering. 2 uur na laag water vertrekken we en kunnen we eindelijk weer eens heerlijk zeilen. We varen naar de Sluis bij Korwerd en gaan dan naar Makkum om in de verenigingshaven te overnachten.

We zijn een dagje in Makkum gebleven. Er staat wederom een flinke wind. Het is een prima dag om schoon schip te maken en wat was op de hand te doen. Droogt lekker met deze wind en de zon er bij. We gaan een eind fietsen. De havenmeester Cor heeft 2 fietsroutes maar John vindt deze te ver. We fietsen via Makkum naar Cornwerd, zijn we ook eens in het dorpje zelf geweest. Via Wons fietsen we terug naar Makkum. Met de wind mee gaat het prima maar terug tegen de wind in is het flink trappen. ‘s avonds laat valt er flink wat regen.

De wind is weer naar het noorden gedraaid, het voelt weer wat frisser aan. We gaan na de koffie toch maar onderweg. Er lijkt een mooie zeilwind te staan. Als we voor Stavoren ziin zijn we eigenlijk nog maar zo kort onderweg en het zeilt heerlijk dat we besluiten door te varen naar Urk. Daar zijn we al een tijd niet geweest. Als we de Rotterdammer hoek voorbij zijn zien we eigenlijk pas hoeveel windmolens in het Ijsselmeer zijn geplaatst. In Urk staan een aantal tenten met zwart afgedekte hekken. Hier zijn de opnames van Dunkirk aan de gang of ze zijn net klaar. We kunnen er niets van zien. Verder is het in Urk zeer rustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten