zaterdag 9 juli 2016

De Wadden

 

John zijn verjaardag start onstuimig. ZW 6 tot 7 Bft. Er is spektakel in de haven als alle platbodems die gisterenmiddag de kom volleding gevuld hadden van Vlieland haven vertrekken.Een wandeling over Vlieland en een gebakje bij de koffie maken de verjaardag samen met de ontvangen wattsapps tot een klein feestje.

De tocht van Vlieland naar Borkum verloopt zeer rollend door de golven die er van gisteren nog staan. Boven Ameland rollen we het voorzeil weg omdat deze alleen maar klappert. Het is een onrustige tocht. Als we nog 30 mijl tot Borkum moeten gaat de stroom eindelijk mee staan. Op de Navtex staat inmiddels weer Noordwest 6 tot 7 voor de duitse bocht. Het rollen op de soms wel 3 meter hoge golf en de stevige windverwachting doet ons besluiten om Borkum aan te lopen en niet door te gaan naar Cuxhafen. Om 23:30 uur leggen we aan in Burkana hafen. Er is nog niets veranderd.

We blijven 2 dagen op Borkum liggen de windverwachtingen blijven 6 tot 7 in de duitse bocht. De eerste dag pakken we de fiets en met de zon erbij hebben we een gezellige dag op Borkum. Mooie natuur en een lange boulevard langs de kust. De 2e dag is minder confortabel. De wind staat aan het eind van de ochtend recht de haven in, af en toe golven van een meter in de haven. Aan de betonnen pontons liggen we flink te schudden. John zet nog een extra lijn naar voren om de boot wat meer op zijn plek te houden. Uit de houten planken steken op sommige plekken flinke spijkers. We hopen dat de boel heel blijft. We vermaken ons met een spelletje en een boek en houden de lijnen in de gaten.

Zaterdag zijn we Borkum echt zat maar de wind is nog steeds stevig op zee. Omdat het afgelopen 24 uur ook flink gewaaid heeft staan er flinke golven in de duitse bocht. De navtex geeft wederom 3 meter aan. We besluiten om naar Delfzijl te zeilen. In het zonnetje op de fok en stroom mee gaan we met soms 9 knopen op het log naar Delfzijl. Vandaag in ieder geval lekker gezeild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten