maandag 11 juli 2016

Groningse en Friese land

 

In Delfzijl hebben we overnacht in de binnenhaven ‘t Dok. Een gezellige verenigingshaven. De windvoorspellingen blijven slecht voor de duitse bocht. We nemen definitief het besluit om niet naar Denemarken of de Oostzee te gaan. Ook voor de komende week blijft de wind hard.

We gaan naar Groningen. Door een aantal bruggen op het Eemskanaal. Bij 1 brug moeten we een uur wachten omdat er een storing is. De monteur heeft het euvel snel verholpen en we kunnen weer verder. Voor Groningen moeten we tot 16:00 uur wachten om Groningen in te mogen. Na de 2e brug gaan we in de Oosterhaven liggen. We krijgen van de gezellige havenmeester Christa een plek toegewezen aan de steiger. We passen net tussen een paal een andere Jeaneau. Morgen blijven we ook nog een dag in Groningen. Er wordt weer stevige wind verwacht en we zijn nog nooit in Groningen geweest. We gaan s’avonds een hapje eten bij eetcafe de Branderij. Erg lekker en buiten op het terras.

Groningen is een gezellige stad met veel diverse winkels. Butien de hoofdstraten zitten in de kleinere straatjes ook allemaal gezellige winkeltjes. We proberen nog of het museum open is maar helaas op maandag gesloten. We bekijken het mooie gerestaureerde station van Groningen.

Op naar Lauwersoog. Christa gaf aan dat het Reitdiep geen probleem moet geven qua diepgang. Wij steken nl 1.95 diep en op de staande mastroute wordt 1.70 meter diepte gegeven. Echter op een andere waterkaart staat 24 DM. Wat zal het zijn?? De bruggen van Groningen gaan vlot. We varen met een aantal zeilboten en een motorboot Groningen door. In de eerste sluis “Dorkwerdersluis” op het Reitdiep is het lastig aanleggen. Er zitten vertikale balken in de sluis. We komen er zonder schade door. Dan meanderen we door het landschap verder met schapen en koeien op het land. Bij de Lammerburen schutsluis gaat het wat handiger. Als we hierdoor zijn wordt de diepte echt  spannend. We zien echter nog steeds 3 meter op de diepte meter. Pas in het laatste stukje net voor de bocht bij Zoutkamp gaat de dieptemeter op 0 maar we lopen niet vast en komen zonder problemen bij de brug van zoutkamp. We varen over het Lauwersmeer naar Lauweroog. Daar zien we een bord staan voor de C.A.M.R. Die gaat a.s. zaterdag van start. We zoeken een box die beschikbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten