maandag 3 juli 2017

Kruisen tegen de westenwind

In Lezardrieux zijn we tot zondag 2 juli gebleven. We zijn wel aan het pontoon gaan liggen om de kosten van het liggeld te drukken. Met de rubberboot naar de kant dat gaat prima. We zijn donderdags met de fietsen in de rubberboot naar de kant gevaren en hebben in de ochtend heerlijk gefietst naar Paimpol. Het is wel af en toe flink bult op maar het is een mooi landschap. Paimpol is een oud plaatsje met een moderne marina achter een sluis.

We zijn net op tijd terug aan boord als het flink begint te regenen. Smiddags klussen we nog wat. Vrijdag is een regendag. We lezen wat en bezoeken de watersport winkel. We hebben smorgens even diesel getankt en zijn ivm de harde wind aan de andere zijde van het pontoon gaan liggen.

Vuurtoren bij i'l de Brehat
Zaterdags proberen we of het lukt om bij Il de Brehat te ankeren of een mooring op te pikken. Helaas liggen de moorings op te ondiep water en de ankerplekken liggen open voor de stevige westen wind ( 6 tot 7 Bft) We varen weer terug naar het bekende pontoon.


We Bakken popcorn je moet toch wat doen om je te vermaken.
Zondags neemt de wind af en gaan we verder naar het westen.

Het eerste deel kunnen we wel zeilen maar aan de wind en er staat nog een windkracht 5 dus alleen op het voorzeil. We kiezen de geul tussen de ondieptes door naar het westen. We hebben ook nog tegenstroom. Volgens de kaart plotter zou deze al vrij snel moeten kenteren als de wind wat afneemt en de stroom nog wat toe zetten we de motor bij. Als de stroom eindelijk rond 4 uur mee gaat staan zeilen we weer naar Roscoff. Het laatste stuk gaat behoorlijk snel.
We worden vriendelijk ontvangen door de havenmeester die ons een plekje in de Marina geeft.

Inmiddels is het juli en hopen we dat de zomer nu echt toch wel gaat beginnen.
Naast de Marina is een Botanische tuin die we bezoeken voor we begin van de middag weer verder gaan.

 We bezoeken ook nog de oude haven. Deze valt grotendeels droog.

Wederom moeten we kruisen we naar de volgende plaats, L'abberwac'h . Het laatste deel doen we weer op de motor omdat de wind wegvalt. Tussen de rotsen door de rode boeienlijn volgen tot voor de Marina. Hier pikken we een mooring op heerlijk genieten van de avond. De jongen die mooring geld de volgende ochtend komt halen vraagt wel heel veel. Bijna hetzelfde als wat in de marina betaald moet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten