woensdag 17 januari 2018

Donkere nachttocht op weg naar St Lucia
We hebben afscheid genomen van de baai op Barbados met de schildpadden en de Fregatvogels rond de boot.

Dit ging niet helemaal van een leien dakje. Zaterdag naar het gebouw met het rode dak om de haven fee te betalen. Maar na 2,5 uur wachten en de shops voor de cruise passagiers te hebben bekeken onverrichter zaken terug naar de boot. Zondagmiddag nogmaals op pad en nu konden we onze 100 Barbados dollars wel kwijt en daarna bij Immigratie en haven autoriteiten uitklaren om maandag te kunnen vertrekken.

John vult nog de watertanks met water mbv de gespaarde watercans en de rubberboot. 2 keer heen en weer. Hij heeft er een handigheidje opgevonden; rubberboot buiten de branding voor anker; de watercans aan een lijn gebonden en gevuld en zo weer bij elkaar naar de boot terug gesleept. Scheelt een hoop gesjouw en gedoe om weer door de branding heen te komen met de rubberboot.

We hopen dat de gribfiles kloppen en we een rustig tochtje naar St Lucia krijgen. Het is ongeveer honderd mijl naar Rodney Bay. Omdat niet lukt in het daglicht alleen vertrekken we in de middag om met de dageraad en dus bij daglicht aan te komen.

Er staat zeker in het begin iets meer wind en omdat het halve wind is waarmee de boot op zijn snelst vaart gaan we veel te hard om bij daglicht aan te komen. Voor het donker voor de zekerheid een eerste rif erin maar als we nog veel te hard gaan doen we er op de hoogte van de zuidpunt van St Lucia nog een 2e rif in. Ook draaien we uiteindelijk het volledige voorzeil weg. Het is ook een beetje een hobbelige zee met golven van de zijkant. Al met al gaat het wel maar is het toch weer een onrustige nacht zeilen. Met daglicht komen we bij ons waypoint aan de noordzijde aan en ronden we de noordzijde van St Lucia om Rodney Bay in te zeilen. We laten eerst maar eens het anker zakken, ontbijtje en wat slaap inhalen.
St Lucia heeft aan de noordzijde een ruwe kust met veel groene begroeiing. Het ziet er totaal anders uit dan Barbados. Het regende flink toen we aankwamen dus nog even geen foto's maar die volgen snel.
We kiezen ervoor om 1 nachtje aan de steiger in de lagoon te gaan liggen. Kunnen we even de was laten doen, boodschappen inslaan en wat andere zaken regelen.

In de marina zit van alles aan shops, restaurants en ook het inklaren kan hier gewoon naast het havenkantoor. Heel efficient geregeld allemaal. Wat een verademing na Las Palmas, Mindelo en Barbados.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten