vrijdag 19 januari 2018

St Lucia, Pigeon Island

Na een nachtje steiger kiezen we voor een Mooring in de Lagoon. Het water is hier niet mooi blauw maar er zwemmen flinke vissen. Die als we de rubberboot sávonds aan dek ruimen proberen met alle macht John nat de spatten. Zeker als het donker is lijkt het wel of hier het monster van Loch Ness huist.
Met de dinghy zijn we zo bij de zuidkant om bij de supermarkt, die ons aangenaam verrast in hun assortiment, inkopen te doen.
Bij de marina zit een dinghy steiger min of meer bewaakt waar we onze bijboot ook geregeld vastknopen om wat rond te wandelen.


We besluiten om naar Pigeon Island te wandelen, 4 kilometer. Heerlijk na zo’n tijd aan boord even flink de benen strekken. Vroeg op pad zodat de zon nog niet zo sterk is. Langs de weg op het grasrandje lopen want voetpaden kennen ze hier niet. We hebben een mooi uitzicht als we voorbij een resort komen over de zee waar we langs zijn gevaren bij aankomst.
Pigeon Island is van een trust dus een kleine toegangsbijdrage wordt gevraagd.
We wandelen eerst naar het Fort wat is gebouwd ter verdediging door de Engelsen tegen de Fransen op Martinique. Daarna nog een flinke klim de andere piek op wat een prachtig uitzicht geeft over de zee. In de verte zien we Martinique liggen waar we van de week heen gaan zeilen.
Uitklaren doen we na een weekje wederom in het kantoor van Customs op het havenkantoor. Wederom alle formulieren invullen paspoort laten afstempelen en dan mogen we gaan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten