zondag 8 juli 2012

Donso, Kullavik, Bua of toch Lerkyl

 

Het is vandaag mooi weer, we willen daarom iets verder varen en hopelijk kan dit dan zeilend. Donso is 6 mijl, Kullavik 12 en Bua iets van 20 mijl. Een andere optie is Lerkyl. Ina van de Dutch Lady heeft hier niet zo’n goede ervaring mee. We besluiten naar Bua te gaan of toch Lerkyl.

Wij varen eerst even op de motor om te kijken of alle slangen op de boiler ook echt goed aangesloten zitten. Deze wordt nl ook verwarmd door koelwater van de motor. Dit zit allemaal goed dus zeilen omhoog en motor uit. Als we een paar mijl gezeild hebben valt de wind weg en het beetje wat er nog is staat tegen. We ruimen de zeilen op en gaan weer op de motor verder. Net voor Kullavik vraagt de crew van de Dutch Lady of het toch wat is om in Kullavik te gaan kijken. Het is mooi weer, zeilen wil toch niet dus we gaan in Kullavik kijken. Hier kunnen we ook boodschappen doen volgens het havenboekje.

Het is een best haventje, de supermarkt zit alleen wel op 2,5 km van de haven. Op zich lopend te doen of op de fiets. Als ‘s middags de plaatselijke jeugd zich verzameld op de steiger wordt het iets minder gezellig vinden wij. Tevens zijn de weersvoorspellingen voor de komende dagen ook niet zo best. Veel regen en wind en ook nog uit de verkeerde hoek, nl zuid tot zuidwest. Na wat overleg en voors en tegens besluiten we alsnog deze avond door te varen naar Lerkyl. Dat scheelt morgen weer.

Lerkyl is inderdaad niet veel, maar er is wel een kiosk bij de haven waar ze o.m. ijs verkopen. We genieten van een mooie zomeravond met een prachtige zonsondergang.

DSCN1664

Geen opmerkingen:

Een reactie posten