zondag 6 juni 2021

3 dagen Harlingen

We staan op met dichte mist in Terschelling de volgende dag. om 11:00 uur zou het gunstig zijn om naar Harlingen te zeilen via de slenk. Als de koffie op is komt de zon erbij en trekt de mist voldoende weg om uit te varen. Onze buren vragen we om los te gooien want op Terschelling lig je tegen elkaar aan aan de steiger op bootlengte gesorteerd. 

Op het wad is het druk met boten die zand vervoeren en uiteraard de ferry's van Harlingen naar Vlieland en Terschelling. We zeilen rustig door de Slenk met wat stroom mee. De slenk uit een stukje aan de wind om op de blauwe Slenk ruime wind te varen. Even valt de wind weer helemaal weg dus de ijzeren genua maar aan. Bij de gele boeienrij aan de rode kant Noord van de Polledam ligt een 49ft schip vast. Het gaat nog naar hoog water toe. Als we aftuigen voor Harlingen komt het schip op de moter voorbij. Hij is zelf losgekomen. Oppassen daar dus. Later horen we dat het een berucht hobbeltje is en er vaker boten vastlopen.

In Harlingen moeten we wachten voor de SASbrug. Er wordt onderhoud gedaan aan de sluisdeuren. Er is een duiker onderwater bezig. Na ongeveer 3 kwartier mogen we de haven in. Het is niet heel druk, helaas geen box meer dus meren we af naast een andere boot aan de kade.

Zaterdag benutten we om wat proviand in Harlingen in te slaan. De supermarkt is redelijk dicht bij en het weer is een beetje grauw en miezer. Smiddags wordt het droger en loopt de haven leeg waardoor we kunnen opschuiven naar een box. John gaat de opbouw poetsen en in de was zetten. Daar is het nu prima weer voor. Na gedane arbeid boodschappen doen en de benen strekken.

Zondag zouden we op weg naar Texel, de wekker loopt om 7 uur af maar we hebben beide geen zin om op te staan. We liggen hier prima en de wind is wat ongunstiger dan voorspeld. We slapen dus heerlijk uit en na de koffie de andere zijde van de boot in de was. Na de lunch lopen we naar de dijk langs het wad richting Kornwerd. De wind maakt de temperatuur net goed. Het is redelijk uitwaaien. Bij " Zilt" staat een jongen met allerlei vliegers. Een mooi kleurenspel om te zien en heerlijk genietend van het uitzicht even de benen wat rust geven genieten we van wat er op het wad gebeurt.

Mooi weekend zo met prachtig weer.


1 opmerking: