woensdag 30 mei 2012

Hiep hiep hoera

 

Vandaag is de verjaardag van Monique. Het idee was om naar Assens te varen te midden van de kleine belt echter de wind is noord west ipv west zodat dit 32 mijl tegen de wind in betekent en het is ook nog windkracht 5. We pakken de kaart erbij en besluiten naar Sonderborg te varen. Dit is wel een stukje terug maar dan kunnen we door de ‘'Alssund’ naar het noorden varen wat een mooi stukje natuur belooft te zijn.

Het eerste stuk op de fok, wat redelijk relaxed gaat, al staan er best wel aardige golven op de kleine Belt. Als we om de punt van ‘Als’ zijn moeten we aan de wind verder. Echter is het niet bezeild dus dat wordt een kruisrak. We zetten het groot zeil lichtgereefd bij en gaan soms 8 knopen vooruit. Het gaat lekker al is de wind wat vlagerig van kracht 3 tot 5 en uiteindelijk als we de Flensburgerbucht invaren een kracht 6 in de vlagen.

In Sonderborg hebben we de mogelijkheid om bij de ‘Cristiaan X’ klapbrug tegen de kade te gaan liggen of in de Marina. We bekijken eerst de kade dit lijkt niets. Uit de informatie die we hebben zou je ook aan de noordzijde van de brug kunnen liggen. De brug gaat net open dus we varen erdoor heen, alleen aan de andere zijde blijkt dat de ligplaats daar plek heeft gemaakt voor bouwactiviteiten en de volgende mogelijkheid is een heel eind van het plaatsje af. Met de eerstvolgende brugopening die op de brug wordt aangegeven ( wel even 3 kwartier wachten) varen we terug om alsnog in de Marina te gaan liggen. De ‘GAEST’ plaatsen zijn wel vreemd ingericht. Heel breed en de palen op tweederde van de boot!! Met wat hulp vanaf de steiger liggen we uiteindelijk prima.

We lopen na een borrel gedronken te hebben op deze toch wel intensieve tocht richting het centrum op zoek naar een restaurant. Langs een mooie boulevard waar we ondertussen ook zien dat er ook hier woensdagavond wedstrijden worden gezeild. Er zitten veel steakhousen en afhaalzaken mbt pizza en chinees. Dan zien we een italiaans restaurant “Da Nico”. We hebben er heerlijke pizza gegeten.

4 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd en het is echt super om jullie "avondtuur" te volgen. Leuk!! Geniet ervan, groeten Endy en Angela.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja natuurlijk, onze trouwdag is jouw verjaardag, dat hadden we moeten weten. Alsnog gefeliciteerd en nog vele jaren. We hopen dat de pizza van Nico goed gesmaakt heeft ( Die in Medemblik was weer lekker)
  Groetjes Nico en Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé hallo allebei, leuk die verhaaltjes over jullie reis, Monique nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, we hadden wel even langs willen komen, maar vonden het toch wel een beetje ver, Ede is wel wat makkelijker om te komen, we houden de borrel wel te goed. Nou we blijven jullie volgen.
  Groetjes Georg en Reini.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He hallo hoe is het daar gaat alles volgens planning en hoe is het zeilen daar. Monique nog gefeliteerd met je jonge leeftijd . Gr grace

  BeantwoordenVerwijderen