maandag 28 mei 2012

Tweede week

 

We genieten met volle teugen en kunnen nog niet bevatten dat we 3 maanden onderweg gaan. Het zomerse weer maakt het nog eens extra relaxed. In ieder geval zijn we goed gestart.

Per dag bekijken we wat we doen. Soby vinden we niet bijster spannend en bekijken daarom de kaart om uit te zien naar een andere bestemming. Het wordt Faaborg aan de overzijde. Deels een aan de windse koers deels ruim. Omdat het een korte afstand is en we goed moeten navigeren op het laatste deel besluiten we alleen op het voorzeil te zeilen.

Als we net voorbij het eiland AEro zeilen horen we dolfijnen achter de boot. 2 bruinvissen zwemmen langs de boot op. Mooi gezicht zoals ze met hun vin af en toe boven het water uit komen en weer onder duiken.

Zodra we op Faaborg de geul in moeten sturen zijn we blij met onze papieren kaarten. Het is wel precies de geul aanhouden en de tonnen liggen best ver uit elkaar. Op de kaart staan ook peilingen zodat we ook kunnen oefenen met ons peilcompas.

We leggen aan in de Fahrhafn. John poetst de kuip netjes op en zet onze woonplaats Ede beter zichtbaar op de spiegel (Duu is er dus af!). Monique doet snel een handwas. De wind en de zon zorgen dat de was weer snel droog is. Na ruim een week onderweg is de waszak toch al redelijk gevuld geraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten