zondag 27 mei 2012

Richting Denemarken

 

Gisteravond heeft het even geonweerd en licht geregend. Het mag echter geen naam hebben. De dag begint wat bewolkt maar de zon komt er al snel weer bij. We proberen vandaag wederom een wifi connectie te krijgen. Achter de schermen wordt al druk getypt nu moet het alleen nog daadwerkelijk op internet gezet worden. Helaas krijgen we ook in deze haven geen toegang tot internet voor elkaar. Na de koffie gaan we eens kijken waar de wind ons heen gaat brengen.

Aanvankelijk hebben we een lekker windje. We laveren tussen de verschillende wedstrijdveldjes van open klassen door. Een mooi gezicht alle zeiltjes zo op het water om ons heen. Als we de laatste achter ons hebben gelaten zetten we koers naar het eiland AEro. In de middag draait de wind en valt nagenoeg weg. We hijsen de Spinaker in de hoop dat we nog iets snelheid houden. We moeten nog zo’n 15 mijl varen naar de beoogde haven Soby.

DSCN1295

Na een uurtje starten we alsnog de motor het wordt anders wel een hele lange tocht. Als we om het eiland heen varen krijgen we nog een beetje wind en zeilen het laatste stuk tot de haven. Soby is een kleine haven met een Marina. Als we na het eten nog even rondwandelen zien we dat het een klein dorpje is met traditionele huizenbouw van Denemarken. Wel is er nog een winkel open die tegoedkaarten verkoopt om ons mobiele internet kaartje voor Denemarken op te waarderen.

Na veel gepruts en aanpassingen op de laptop weet John eindelijk internet actief te krijgen en kunnen we onze blog vullen en mails lezen. De mailboxen zitten al aardig vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten