dinsdag 22 mei 2012

Nordeney-Helgoland

 

De voorspelling windkracht 6 is ingetrokken. Na ontbijt en koffie gaan we rond 11.00 uur toch op weg. We besluiten om naar Helgoland te varen in de hoop dat we nog een stuk kunnen zeilen. Via het Dovetief, wederom de rode boeien volgen gaan we naar dieper water op de Noordzee. Aan het einde van het Dovetief ligt een baggerschuit met daarnaast een onduidelijk schip. We gaan er maar omheen in de hoop dat we de goede zijde kiezen. Helaas kunnen we nog steeds niet zeilen. We varen boven de waddeneilanden door tot de TG19 om daar volgens de regels de shippingline bij de Jade haaks over te kunnen steken. Daarna noordelijker koers. We proberen op tweederde van de shippingline te zeilen maar de hoeveelheid wind valt tegen. We zakken terug naar 4 knopen zodat de moter weer wordt bijgezet.  De laatste paar mijl kunnen we eindelijk onderzeil Helgoland aanlopen. Een apart gezicht, een rode rots met een soort van needles aan de noordwestzijde.

Als we hebben aangelegd naast een boot ook uit Nederland ziet John ineens de overburen uit onze thuishaven op de steiger lopen van de Slaak. We nodigen ze uit voor een borrel. We krijgen nog een aantal tips mbt Denemarken. Petra en Ferdinand blijken er vele jaren vakanties te hebben doorgebracht. Ook nu zijn ze wederom onderweg naar Denemarken. Het is dus mogelijk dat we ze nogmaals tegenkomen.

‘s Avonds bij de eerste verkennende wandeling zien we een winkel met scheepsuitrusting waar wij ons wel in kunnen vinden.

DSCN1234

Geen opmerkingen:

Een reactie posten