zondag 27 mei 2012

Kielerkanaal

 

in Brunsbuttel kan je goed boodschappen doen. Na heerlijke broodjes en avondeten gekocht te hebben vertrekken we op ons gemak om het Kielerkanaal te ervaren. Het is een wat saai kanaal met wel veel groen op de oevers en omdat de zon ons vergezeld is het toch een bijzonder stuk varen. De zeeschepen komen op een paar meter voorbij. De AIS slaat steeds groot alarm dat de schepen te dicht langskomen. Op zee wil je ze niet zo dicht langs zien komen maar hier wordt het al snel normaal.

Eerst wilde we het kanaal (100km) in een keer uit varen maar rond een uur of drie zijn we het eigenlijk wel zat en we hebben de tijd dus gaan we in Rendsburg kijken. Een zijarm in van het kanaal komen we op een soort plas uit waar allemaal steigers zitten. Hier zoeken we een plekje en genieten in de zon van een biertje en een rose.

DSCN1280We gaan Rendsburg verkennen. In de Vaarwijzer staat dat het een pitoresk vissersdorpje is nou dat is wel wat uitgebreid. Er is een flink centrum waar je van alles kan inslaan wat je maar nodig hebt. Wij gaan op zoek naar zonnebrandcreme en aftersun, waarschijnlijk door het slechte weer tijdens ons vertrek zijn we dat nl vergeten om mee te nemen, we beginnen nu wel aardig aan te bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten