donderdag 2 augustus 2012

Dagje kuren

 

Afgelopen nacht heeft het flink geonweert en geregent. Rond 2 uur waren de klappen en lichtflitsen behoorlijk heftig boven het wad. Gelukkig liggen we goed vast in de haven. Als we de radio aanzetten horen we dat er flink wat inslagen in Groningen en Drenthe zijn geweest.

Gisteren hadden we al besloten om vandaag te blijven liggen. Er was zuidwest 4-5 met buien voorspeld. We hebben lekker uitgeslapen. Na de koffie zetten we de fietsen in elkaar en gaan een stukje Borkum verkennen.

We gaan aan de zee op het terras zitten onder een flinke parasol, af en toe vallen er nl de voorspelde regenbuien. We nemen een lekkere cappucino en een stukje gebak. Hebben we wel verdient na de fietstocht.

IMG_0046

Als we net het heerlijke gebakje op hebben moeten we naar het midden van de parasol verhuizen, er valt een flinke bui regen. Zodra de zon er weer bij is is de temperatuur gelukkig weer helemaal goed en bekijken we Borkum verder.

IMG_0047IMG_0049

Er is niet zo heel veel wat we de moeite waard vinden om te fotograferen. De Reformatorische kerk springt er met deze mooie deur en de torentjes wel uit.

Als we terug zijn bij de boot gaat John havengeld betalen. We blijken ook kuurbelasting te moeten afdragen a 3,60 euro per persoon per nacht. Dit is hoger dan het liggeld onderhand. We hebben helemaal niet het idee dat we daarvan gebruik hebben gemaakt. De faciliteiten van de haven laten ook best te wensen over. Het asfalt dat loslaat op de steiger neem je zo mee de boot op. De balken zijn ook van een kwaliteit ….. Maar de natuur op Borkum is prima. Het blijft een apart eiland.

In de haven is ook een lichtschip afgemeerd wat je kan bekijken van binnen.

IMG_0054[1]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten