zondag 12 augustus 2012

Nog 1 keer……..

 

We hebben halverwege onze reis een stand van zaken gegeven die willen we nu als slot ook nog weergeven.

Een fantastische reis dat is wat we samen in de kuip als conclusie afgelopen donderdagavond en we

Denemarken  mooi vonden met prachtig zeilwater, Zweden en de scheren vonden we nog mooier. In Zweden ook prima mensen ontmoet. De denen zijn wat geslotener maar in de regel vriendelijk en behulpzaam.

Er is meer diesel verbruikt dan we hadden gehoopt, 383 liter diesel is er getankt. We gaan het maar niet uitrekenen alhoewel de prijs in Denemarken en Zweden lager lag dan hier in Nederland.

65 ligplaatsen hebben gehad en in totaal 1574 mijl gevaren, dit mede komt omdat we af en toe wel erg korte afstanden hebben gevaren. De kortste afstand was 3 mijl in nog geen uur. Daardoor  heel veel hebben gezien van Zweden.

De langste afstand was 100.9 mijl van Cuxhaven naar Borkum in 15 uur tijd hebben gevaren.

Het diepste stuk water wat de dieptemeter aangaf was 104 meter in Zweden en het ondiepste was 0.0 door ons eigen mooie friesland en door een geul onder Saeland, Denemarken.

De plaats Uddevalla is door ons omgedoopt tot “Uzalvallen”.

De eilanden Laeso, Denemarken en Vinga, Zweden vonden we erg bijzonder.

De Stromarma in Zweden die als mooiste stukje scheren wordt bestempeld is echt heel smal en voor een schip 12 meter bij 4 meter schip toch wel een risicovol stukje varen met een breedte max 10 meter en 4 knopen stroom. Wel bijzonder dat we daar hebben gevaren.

De rubberboot is 1 keer opgeblazen en 2 keer gebruikt, we maar 1,5 keer hebben gezwommen, het water nl erg koud was, en er maar 1 keer geankerd is.

Bruinvissen, Zeehonden, Dolfijnen en heel heel veel kwallen hebben gezien in het water. Jan van Gent, Zeekoet, Baltische mantelmeeuwen, Zaagbek de bijzondere vogels die we boven het water hebben mogen zien.

De schade in die 3 maanden beperkt is gebleven tot een; Radarreflector,Boiler, fototoestel( heeft de regen bij de wachtwissel in Kopenhagen niet overleefd), zinkanode, 2 zeillatten en latzakken in het voorzeil( heeft de schipper gisteren alweer zelf achter de naaimachine gerepareerd)

Jullie willen bedanken voor het lezen, meebeleven en de reacties tijdens onze reis. We de crew van de “Dutch Lady” nogmaals willen bedanken voor de gezelligheid op een groot deel van deze reis. Super.

Nu aan het nagenieten zijn en weer hard gaan sparen voor nog een keer zo’n reis, dit gaan we zeker nog een keer doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten