zondag 5 augustus 2012

Staande mastroute<1,95 meter diepgang

 

Met flink wat motorkracht en heen en weer huppen op de boot krijgen we de kiel uit de blubber. De opening van de brug om 9.00 uur halen we net. Daarna is het Leeuwarden door met zeer weinig water onder de kiel. We maken nog even een foto van de bijzondere brug voor het Harinxmakanaal op varen.

IMG_0062IMG_0063

 

Op het Harixmakanaal gaat het beter. We hebben weer voldoende water onder de kiel. Als we via de nieuw aangegeven route van de staande mastroute varen lopen we net na het nieuwe aquaduct vast. hmm, is dit wel de juiste route voor ons? We varen een stukje terug en vragen aan anderen of de oude route nog een optie is. Deze geven aan dat de bruggen niet meer bedient worden op die route voor pleziervaart. We bellen ook de “Dutch Lady” op en vragen of zij op de heenweg deze route hebben genomen. Zij geven aan dat ze nieuwe route hebben gevaren met weinig maar voldoende water onder de kiel. Dan maar weer een aanloopje, de andere optie is terug en via Harlingen. We komen over de hobbel heen waarna er weer net voldoende water voor ons staat. Tot aan Grou is het weer af en toe flink blubberduwen. Uiteindelijk komen we op het Prinses Margrietkanaal uit.

Op het Sneekermeer is het gezellig druk vanwege de sneekweek. Ook op de fluessen en het Heegermeer is het zomers druk. Zoveel boten hebben we onze hele vakantie nog niet bij elkaar gezien. Vandaag is dan ook een mooie dag en het is ook nog eens zondag. Prachtig gezicht al die zeiltjes om ons heen.

In Warns tanken we nog even want dat blubberduwen heeft wel wat extra diesel gekost daarna nog even door de Prins Frisosluis en we liggen in de haven van Stavoren aan het Ijsselmeer. De thuishaven komt nu wel heel dichtbij.

De gehele dag zijn er dreigende luchten geweest maar hebben we het droog gehouden. ‘s avonds barst er dan toch een bui los waarna er een prachtige zonsondergang te zien is.

IMG_0065

Geen opmerkingen:

Een reactie posten