woensdag 1 augustus 2012

Elbe deel 2

 

Rondom 12.00 uur vannacht horen we al boten vertrekken richting Nederland. Wij hebben heerlijk geslapen vanaf een uur of 8. Dat hebben we mooi meegenomen. Om 1.00 uur staan we op, zetten koffie en thee. Brood heb ik gisteravond al klaar gemaakt.

De wind is gaan liggen gisteravond en nu is het ook nog windstil. Zolang het donker is varen we op de motor. We blijven aan de linkerzijde van de groene tonnen op de Elbe. Er vaart een hele colonne  boten voor ons. Het ziet er in eerste instantie bizar uit al die lampjes voor ons maar hoe dichter we ernaar toe varen zien we onze landgenoten beter en raken we de tel kwijt van het aantal bootjes dat Cuxhaven heeft verlaten met ons richting Nederland.

Het is best apart varen weer zo in het donker. Het eerste stuk hebben we nog wat last van het licht van de kant maar als we de mondig verder uitvaren kunnen we de kardinalen en tonnen op zicht heel goed onderscheiden. Als het licht wordt zitten we voor de oversteek van de Weser en de Jade. Deze steken zonder problemen over, er is maar een zeeschip die ruim voor ons langs oversteekt de overige schepen liggen allemaal voor anker.

Na de oversteek hijssen we de zeilen, er staat inmiddels een lekker windje kracht 3 tot 4 bft. We schieten dus lekker op. Als we voor Nordeney zitten overleggen we wat we doen. Nordeney in met het risico hier een paar dagen vast te liggen vanwege zuidwesten wind of door naar Borkum. Het zeilen gaat heel relaxed dus we besluiten door te gaan.

We zeilen zo lekker dat we te vroeg bij Borkum aankomen m.b.t. tij. Deze staat nog een uurtje tegen. Als ook de wind ons in de steek laat halen we de zeilen weg en varen op de motor naar binnen een deel tegen de stroom in.

We gaan nu maar eens op de officiele ligplaats voor passanten liggen in de Burkana haven. We blazen uit van de lange maar toch relaxte tocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten