dinsdag 31 juli 2012

Voorbereidingen lange tocht

 

De weerberichten worden goed gevolgd. Er liggen inmiddels al aardig wat hollanders in de haven van Cuxhaven. We wilde eigenlijk vanmiddag gaan varen maar de voorspellingen geven nog zuidwest 4-6 met in de buien 7 tot 8 bft. Dat doen we dus maar niet. Voor vannacht en morgen ziet het er beter uit. We besluiten daarom om 1.00 uur vannacht te gaan varen.

We fietsen op de leenfietsen door cuxhaven heen, dit door werkzaamheden aan de weg in het centrum niet heel erg aantrekkelijk. Op de haven staat een semafoor die aangeeft welke wind er waait op Borkum en Helgoland

IMG_0045

 

Als we terug zijn en het tij weer van Brunsbuttel onze kant op staan stromen de boten van hollanders weer binnen. In een uur tijd zijn er zo’n 20 boten binnengekomen. Zo ook de Dutch Lady, we gaan er een borrel halen, de afgelopen dagen  bijpraten en onze plannen voor de komende nachtelijke tocht bespreken.

Op de steiger wordt druk over vertrektijd gesproken. De een wil om 1 uur de ander om 4 uur. Wij hebben besloten om 1 uur te gaan en gaan dan ook na het eten ons bed opzoeken. Het is verdacht stil op de steiger. Iedereen is aan het bijslapen voor de komende tocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten