zaterdag 21 juli 2012

Wind en stroom tegen

 

Vanmiddag zou de wind afnemen we gaan daarom wat later op weg richting het westen. We gaan via de Masnedsund klapbrug. Hier moeten we een kwartier wachten voor opening maar dit is een kortere route dan door de Storstrom, de hogere brug verderop  van 26 meter.

DSCN1798

We krijgen flink de stroom tegen en de wind tegen wat een behoorlijke golf veroorzaakt. Soms duiken we met de punt van de boot flink door de golven heen. Het lijkt een beetje op het Veluwemeer bij windkracht 6 tegen. Als we de geul uit zijn zetten we de fok om kruizend tegen de golven in te gaan, dat gaat een stuk relaxter en we lopen net zo hard de goede kant op.

Onze bestemming was Karrebaeksminde maar als we nog een regenbui over ons heen krijgen en het eiland Femo bezeild is besluiten we daar heen te varen. Dit gaat heel wat rustiger dan er nog een paar uur tegenin.

Femo is een klein eiland met een klein haventje. De wind is nog niet heel erg afgenomen en naast de zon dreigen er nog steeds buien. We gaan daarom maar voor een kort moment rondkijken. De mensen leven hier voornamelijk van akkerbouw. De korenvelden staan er prachtig bij in de zon.

DSCN1800

1 opmerking:

  1. De randmeren met windkracht 6?
    Lieve Monique toen wij tegen de golven in aan het boxen waren heb jij toch geen middag dutje gedaan? Dit was wat wij noemen een serieus tripje. Voor straks slaap lekker en morgen weer monter bij de les.

    BeantwoordenVerwijderen