vrijdag 6 juli 2012

Boiler perikelen in Langedrag

 

We zijn vandaag van Vinga naar Langedrag gevaren.  Op Vinga hebben we nog even kunnen ervaren dat het bij oosten wind niet heel prettig is om daar te liggen. Vanmorgen bij het wegvaren moesten we ook goed rekening houden met de stroming die er staat tussen de eilandjes door.

In Langedrag zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe boiler. De havenmeester stuurt ons linksaf de weg op om dan na 1500 meter een watersport zaak te kunnen vinden. Als we een stuk hebben gelopen zien wij niets en gaan terug naar de boot. Zelf op internet zoeken blijkt bij Viking in Fiskeback, twee havens verder een ruim geassortimenteerde watersportzaak te zitten. Volgens googlemaps 3,5 km lopen. We nemen de vouwfietsen. Luuk heeft een beter alternatief. Bij de haven zijn fietsen te leen met een karretje erachter. We gaan onderweg. In de eerste haven waar we langs fietsen zit ook een watersport zaak. Daar hebben ze niet precies wat we zoeken. We fietsen verder. Wel even trap op met de fietsen en een paar flinke bulten op en af en dan zijn we in Fiskeback. Gelukkig hebben ze ook nog de boiler die we willen. Deze past ook nog wonderwel precies in het karretje. We nemen een andere route terug want die trap met de boiler lijkt ons geen goed plan.

John gaat aan de slag. Oude boiler eruit monteren. Dit blijkt een volledig koperen ketel te zijn. Nieuwe boiler erin. Dit klinkt simpel maar de tules passen niet op de slangen en 1 slang is tekort. En dus wordt de rest van de klus uitgesteld tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten