zondag 22 juli 2012

Zomer in Denemarken

 

We hebben een heerlijk zeilwindje en het eiland Omo waar we vandaag naar toe gaan is prima bezeild. De zon is erbij en we hebben het echte vakantie gevoel weer te pakken. Als we om het eiland heen zijn gezeild aan de noordzijde kunnen we  bij de tweede groene boei naar de haven sturen. Het is hier diep genoeg om een stukje af te steken. Als we naast de boot kijken zien we hoe schoon het water is, je kan de zandbodem hier zien.

Het haventje is niet zo groot er liggen echter op dit tijdstip, 13.00 uur, nog weinig boten. de crew van de Dutch Lady vangt ons op. De korte broek kan aan en we kunnen weer een beetje bijkleuren.

We zetten de fietsen in elkaar en gaan het eiland eens wat beter bekijken. We fietsen langs een prachtig houtsnijwerk. Het houtsnijwerk is uit een Olm gemaakt en stelt een boer voor die op Omo heeft gewoond.

DSCN1802omo

Als we de weg verder af fietsen komen we bij een vuurtoren uit. Deze is in 1892/93 gebouwd en is 23 meter hoog.

2012-07-22 15.16.35

Het water om het eiland kleurt prachtig blauw. Het lijkt wel de middelandse zee. Vanaf het hoogste punt op het eiland, 24 meter, kan je mooi over de Sund en Belt uitkijken.

Een prachtige dag, zo willen we er wel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten