zondag 15 juli 2012

Zeilend richting de hoofdstad

 

Vandaag zeilen we naar Skovshoved een voorstad van Kopenhagen. De Koers is bezeild dus een keer relaxed zeilen. Eerst voor de veerpont langs tussen Denemarken en Zweden en dan het zeil omhoog. Een Rif in het grootzeil en gaan. Al snel zien we Kopenhage en liggen we voor de haven waar we willen overnachten. De Zeilen kunnen weer geborgen en we zoeken een box uit om in te liggen. Het zijn flinke boxen waardoor we weer met lange lijnen moeten werken en het even duurt voor we goed vastliggen.

Omdat we mooi op tijd in de haven liggen gaan we ‘s middags met Luuk en Ina met de bus naar Kopenhage. Dit gaat niet helemaal van een lije dakje of eigenlijk ook wel. mmm……

De buschauffeur wil geen kaartje verkopen we moeten maar een kaart in Kopenhagen zelf kopen dat is voordeliger. Bij het eerste station verteld hij ons de bus te verlaten en daar een kaart te kopen. Hier blijkt weer dat alleen machines voor de toerist niet echt handig zijn. Er worden  diverse kaarten weergegeven met verschillende zones en niet echt goedkoop. We willen dus wel de juiste kopen. Er loopt een meneer in een uniform van de vervoersmaatschappij. Hij probeert ons zo goed mogelijk te helpen. Echt duidelijk is het niet voor ons maar we hebben een 10 strippen kaart waar we met z’n vieren op mogen reizen, met volgens meneer de juiste strippen. pfff op de volgende bus. Luuk wil ons de haven in Kopenhage laten zien. We blijken ook nog met de metro een stukje te moeten. Ik vind het niet echt leuk. Ben er eigenlijk wel zat van, maar uiteindelijk komen we op bestemming.

DSCN1741Kopenhage

Luuk neemt ons ook nog mee naar “Chrisianie” een vrijstaat binnen Kopenhagen. Luuk zegt dat je dit gezien moet hebben. John vindt het wel wat maar ik voel me er totaal niet op mijn gemak en ben blij als we weer in de gewone straten van Kopenhage zijn. We lopen ook nog door de Nyhaven waar we nog net een staartje van het Jazzfestival meepikken. Een gezellige boel.

DSCN1742

We eten om de hoek bij “café Oscar” een heerlijke Hamburger en een Wrap. Waarna we de onderneming met de bus weer aangaan. Dit gaat een stuk beter dan de heenweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten