donderdag 5 juli 2012

Hieper de Piep……

 

Vandaag wederom een jarige Job aan boord. John wordt door Ina en Luuk gefeleliciteerd en krijgt een fles rum kado. Die gaat er wel in. John ontvangt vanuit Nederland ook diverse felicitaties per sms.

Bij de ICA nog wat bij de koffie gehaald dan gaan we snel op pad richting Vinga. We hebben van degene van wie we de kaarten van Zweden hebben gekocht gehoord dat we daar zeker heen moesten. Klein maar prachtig zo luidt het. Wel op tijd erheen want er zijn maar 25 plaatsen.

Er staat wat wind dus de zeilen worden voorbij het eilandje Hyppeln gehezen. Het gaat niet snel dus zodra we ruimere koers varen zetten we de Spinaker erop. Helaas is dit van korte duur. De wind valt weg en komt dan uit een aan de windse koers terug. Spinaker wordt weer opgeruimd.

Als we op Vinga aankomen leggen we tijdelijk op een want minder gunstige plek aan om als er een half uurtje later 2 boten vertrekken op een betere plek te kunnen gaan liggen. Lopende middag wordt de haven volgepakt zover je dit zo kan noemen. Het lijkt een beetje op het oude Vlieland. Passen en meten.

We hangen vlaggetjes op en de Jeanneau vlag wordt gehezen ter verhoging van de feestvreugde.

DSCN1638

We bezoeken smiddags de vuurtoren en gaan nog even proberen of we kunnen gaan zwemmen. Het water is wel iets minder koud maar nog steeds niet heel aantrekkelijk. En er zwemmen weer van die oorkwallen. John laat zich er niet door tegenhouden maar ik kan het niet echt lekker vinden.

DSCN1642DSCN1645

Er staat ook een weerstation op het eiland Vinga, wat je overigens uitspreekt als Winga.

DSCN1641

Inderdaad een leuk eiland. We hadden dit niet willen missen en met dit weer helemaal perfect.

We krijgen ‘savonds nog een bericht van Manon dat zij haar Bachelor opdracht heeft afgesloten met een 8. Ze mag nu met “Bachelor of Science” worden aangesproken. Een dubbel feestje dus vandaag.

Ina en Luuk hebben nog een speciaal drankje in de koelkast voor ons. Er komt rond 22.00 uur een fles Prosecco tevoorschijn die we op deze mooie avond meester maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten